Kiehtooko pinnan alainen elämä? Tällaisen uteliaan veijarin voit kohdata Karibianmerellä

Julkaistu:

Sukeltaminen
Karibialla kilpikonnista pidetään hyvää huolta.
Turkoosina läikehtivä meri kohoaa Karibian ykköshoukuttimeksi. Monia kiehtoo myös elämä sen pinnan alla. Värikkäiden kalojen ohella voi nähdä merikilpikonnia, joista on sukeutunut alueen rakastettuja maskotteja.

Tavallisella hiekkarantakäynnillä konniin törmää harvemmin, mutta ohjatut snorklaus- tai sukellussafarit tuottavat varmemmin tulosta.


Esimerkiksi Saint Vincentiin ja Grenadiineihin kuuluvan Mayreaun saaren kupeessa lepäävässä poukamassa bongasin yhtenä ainoana aamupäivänä neljä merikilpikonnaa, joista kunkin kilpi oli pituudeltaan noin puolimetrinen.

Snorklaajia arastelevat eläimet sukeltavat usein uimarin nähtyään pohjaan – ja pulpahtavat sitten pintaan ihmettelemään outoja vieraita.

Sympaattisista kilpikonnista yritetään pitää hyvää huolta varsinkin niiden pesimäaikaan. Niin Barbadoksella kuin Aruballakin kilpikonnan munia hiekkarannalla huomanneita turisteja suositellaan soittamaan asialle omistetulle kuumalle linjalle, jotta konniensuojelutiimi pääsee aitaamaan alueen mahdollisimman nopsasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt