Matkat

Arvaatko, mikä on laivan buffetpöydän ykkösruoka? Ravintolapäällikkö: ”En tiedä miksi suomalaiset rakastavat niitä”

Julkaistu:

Risteily
Mikä siinä buffetissa oikein viehättää? Ilta-Sanomat otti selvää.
Rakkaalla lapsella on monta nimeä: seisova pöytä, noutopöytä, pitopöytä.

Buffettarjoilu on ollut mukana Viking Linen laivoilla heti liikennöinnin alkamisesta saakka, eli vuodesta 1959. Tuolloin sitä tosin kutsuttiin voileipäpöydäksi, valaisee Viking Linen viestintäpäällikkö Christa Grönlund.

– Jossakin vaiheessa on, todennäköisesti käytännön syistä, otettu yleisemmin käyttöön kansainvälisempi buffet-nimi, Grönlund kertoo.


Viestintäpäällikön mukaan noutopöytä on keskeinen osa suomalaista risteilyperinnettä, joka linkittyy risteilyn perusolemukseen helposta matkustamisesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Voidaan sanoa, että buffet on laivaruokailun ikoni.

– Risteilyyn kuuluu, että merellä otetaan lyhyt irtiotto arjesta ja jätetään hetkeksi jokapäiväiset murheet ja askareet maihin. Buffet on tähän olotilaan helppo ja monipuolinen konsepti, josta jokainen löytää itselleen mielekästä syötävää. Lisäksi se on edullinen vaihtoehdot, koska myös kattava valikoima ruokajuomia sisältyy hintaan.


Mielin määrin katkarapua

Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd yhtyy kilpailijansa näkemykseen empimättä.

– Buffet on monelle reissun kohokohta. Suomalaiset rakastavat erityisesti kalapöytää ja monelle on elämys päästä syömään esimerkiksi niin paljon katkarapuja, kuin sielu sietää, Nöjd kertoo.

Siinä ne tulivat, ne katkaravut. Mikä niissä saa suomalaiset villiintymään ja juuri nimenomaan laivalla?

– En tiedä, olen miettinyt ihan samaa, nauraa Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.

– Laivat ja katkaravut kuuluivat yhteen jo silloin kun minä olin nuori, niillä on jonkinlainen yhteys. Ei ole mitään väliä, millä reitillä ollaan, niin katkaravut tekevät aina kauppansa, mies jatkaa.


Christa Grönlundin mukaan katkaravut löysivät suomalaisten ruokapöytiin aikoinaan nimenomaan risteilylaivojen kautta.

– Laivat ovat aina olleet edelläkävijöitä ruokatrendien suhteen, Grönlund sanoo.

Ravintolapäällikkö Lindholmin mukaan buffetista popsitaan katkarapujen lisäksi valtavia määriä lohta ja lihapullia. Tutut maut siis maistuvat suomalaisille.

Sen sijaan kansainvälisesti suosittu sushi ei ole löytänyt paikkaansa Viking Linen laivojen buffeteista.
  • Katso alla olevalta videolta, miten suomalaismatkailijat tyypilliset kasaavat buffet-lautasensa. Video on kuvattu vuonna 2016.

Ota kantaa

Mikä on sinun suosikkisi laivan buffetissa?

Katkarapu 13% Graavilohi 21% Lämminsavulohi 20% Silli 3% Lihapullat 7% Salaatit 6% Juustot 6% Jälkiruuat 9% Viini 5% Olut 7% Jokin muu, mikä? Kommentoi alle. 4%
Ääniä yhteensä 58337

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt