Matkat

Hotellihuoneen likaisin asia ei ole se, mitä luulet – yksi esine on todellinen bakteeripesä: ”Vältä kontaktia!”

Julkaistu:

Hotellihuone
Käsien peseminen on paras keino välttyä sairastumiselta.
On sanomattakin selvää, että hotellihuoneissa liikkuu pöpöjä siinä missä muuallakin tiuhasta siivoustahdista ja petivaatteiden vaihdosta huolimatta.

Matkailulehti Travel & Leisuren mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että jopa 81 prosenttia hotellihuoneen pinnoista sisältää ainakin joitain ulostebakteereja.

Sänky on hotellihuoneen intiimein paikka, jonka takia se mielletään usein myös likaisimmaksi. Suurin bakteerimäärä kuitenkin löytyy paljon pienemmästä tavarasta, nimittäin kaukosäätimestä. Hyvänä kakkosena tulevat valokatkaisijat.

Pedin pahimmat pöpöt puolestaan pesivät päiväpeitteessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Järkevintä on välttää kontaktia sen kanssa. Monet suosittelevat päiväpeitteen viikkaamista tai tuolille heittämistä sekä sen käyttämisen välttämistä hotellihuoneessa oleskelun aikana, totesi yhdysvaltalainen ympäristöterveyden apulaisprofessori Kelly Reynolds Time-lehdelle.

Asiantuntijoiden paras ohje bakteerikammoiselle on käsien peseminen ja pintojen koskettelun välttäminen. Karta myös mahdollisuuksien mukaan hiustenkuivaajaa, sillä se puhdistetaan huomattavasti muuta kylpyhuoneen irtaimistoa harvemmin.


Silläkin on väliä, mihin matkalainen laskee laukkunsa. Sänky ei suinkaan ole oikea paikka, sillä jos pedissä on luteita, ne siirtyvät sukkelasti sängystä matkalaukkuun.

Oikea tapa on laskea matkalaukku sängyn sijaan kylpyammeeseen. Sieltä niiden on vaikea kiivetä liukasta pintaa ylöspäin.
  • Video: ISTV mittasi hygieniamittarilla arjen likapesäkkeet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt