6 ihanaa kylpylää Suomesta: Luksusta, poreita ja K-18-rentoutumista

Kylpyläloma on täydellinen paussi pitkän talven keskellä.

15.2.2018 15:55

Kun pakkanen pääsee luihin ja ytimiin, kuuma kylpy tekee terää. Suomalaiset hakevat hemmottelua usein vastarannalta Tallinnasta, mutta miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun kotimaastakin löytyy toinen toistaan upeampia kylpylähelmiä.

Unohda mielikuva nuhjuisista ja aikansa eläneistä kylpyläkohteista. Viime vuosien remonttien ja investointien ansiosta suomalaisten kylpylöiden taso on noussut huippuunsa, eikä vaativimmankaan polskijan tarvitse enää tinkiä luksuksesta.

Kylpylähotelli Päiväkumpu

Kauniin Lohjanjärven rannalla sijaitseva Päiväkumpu koki täydellisen muodonmuutoksen vuonna 2016, jolloin hotelliin valmistui aisteja hellivä elämyskylpylä.

Kylpylä remontoitiin suomalaisuutta silmällä pitäen ja projektin inspiraation lähteenä käytettiin Sakari Topeliuksen Koivu ja tähti -satua. Tarinasta tutut elementit löytyvät kylpylän aistimaailmasta materiaaleina, kuvina, tuoksuina, väreinä ja ääninä.

Kylpyläelämyksen kruunaa 37-asteinen ulkopalju yhdistettynä upeaan järvimaisemaan.

Päiväkummun elämyskylpylä hellii kaikkia aisteja.

Hotel & Spa Resort Järvisydän

Rantasalmen Porosalmelle avautui viime keväänä ainutlaatuinen kylpylä, joka on louhittu rantakallioiden sisään.

Kylpylä on täynnä luonnosta tuttuja yksityiskohtia: seinät ovat luonnon muotoilemia kallioita, lattia ja altaat ovat luonnonkiveä ja kallion raosta kajastaa päivänvaloa. Kattoa peittävät veden uurtamat, yli 500 vuotta vanhat uppotukit. Myös kylpylän äänimaailma muistuttaa järviluonnosta.

Järvisydämessä allastilaa on 300 neliötä ja saunoja kahdeksan.

Persoonallinen Järvisydän on louhittu kallion sisään.

Haikko Manor & Spa

Haikon kartano sijaitsee meren rannalla Porvoossa, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Vastikään uudistetun allasosaston palveluihin kuuluu muun muassa saunapolku, elämyssuihkuja sekä liuta toinen toistaan houkuttelevampia hoitoja.

Kokeile esimerkiksi romanttista parihoitoa, luonnonmukaista marjamatkaa tai uutta kylmähoitoa, joka saa veren kiertämään ja takaa vähintäänkin hyvät yöunet.

Haikko Manor & Spa

Koli Relax Spa

Maisemakylpylä Koli Relax Spa sijaitsee Kolin kansallispuiston jylhissä maisemissa. Kylpylään saa mukaan kylpytakin ja kiulun, joka sisältää erilaisia hoitotuotteita, jotka sopivat niin naiselle kuin miehelle.

Koli Relax Spassa voi kokea suihkun muodossa karibialaisen ukkosmyrskyn, kukilta tuoksuvan sademetsän ja viileän valtameren sumun. Kotimaisempia tunnelmia voi maistella kylmän Kolin Kuohu -suihkun alla.

Kolilla on lupa rentoutua.

Långvikin kokous- ja kylpylähotelli

Kirkkonummella sijaitseva Långvikin kokous- ja kylpylähotelli kätkeytyy 70-luvulta peräisin olevan vanhan kurssikeskuksen sisään. Kyseessä on moderni ja elegantti kylpylä, jonka tilat on kunnostettu hyvällä maulla.

Rauhallinen sijainti meren rannalla ja luonnonkauniit maisemat rauhoittavat nautiskelemaan kylpylähotellin monipuolisista palveluista, joihin kuuluu saunojen, altaiden ja elämyssuihkujen lisäksi ihanaa hemmottelua suolahuoneesta kylmähoitoon.

Långvik tunnetaan tasokkaana kylpylähotellina.

Flamingo Spa

Vantaalla sijaitseva Flamingo Spa on aikuisille tarkoitettu kylpylä, johon on 18 vuoden ikäraja.

Kylpylässä pääsee hetkessä pakoon pääkaupunkiseudun vilskettä uppoutumalla kuuden erilaisen saunan ja lämpimien altaiden syövereihin.

Kellu hoitavassa mineraalivesialtaassa ja rentoudu kuunnellen vedenalaista musiikkia. Altaassa on myös rentouttavia porepetejä, jotka hierovat kevyesti kipeitä lihaksia.

Flamingo Spa on vain aikuisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?