Etelä-Suomen rannikolle avautuu saari, jonne vain naiset saavat tulla – selvitimme, mistä ihmeestä on kysymys - Matkat - Ilta-Sanomat

Etelä-Suomen rannikolle avautuu saari, jonne vain naiset saavat tulla – selvitimme, mistä ihmeestä on kysymys

Julkaistu: 9.2.2018 18:23

Newyorkilaisnaisen bisnesidean odotetaan tuovan lisää matkailijoita Raaseporiin.

Useat ulkomaalaiset uutissivustot, kuten Daily Mail, New York Post, Fox News, Cosmopolitan sekä Shape Magazine ovat viime viikkoina uutisoineet SuperShe islandista, ainoastaan naisille suunnatusta saaresta, joka avataan kesäkuussa Suomeen.

Kyseessä on kansainvälisen naisten yhteisön SuperShen perustajan, yhdysvaltalaisen Kristina Rothin idea. Yritys on aiemminkin järjestänyt erilaisia naisille suunnattuja hyvinvointimatkoja maailmalla ja nyt Suomi on tulossa mukaan kuvioihin.

Rothin ostamalle Raaseporin saaristossa sijaitsevalle saarelle on rakennettu muun muassa vierasmökkejä ja tiloja rentoutumista sekä erilaisia aktiviteetteja varten. Saarelle lomailemaan tuleville naisille on tarjolla esimerkiksi joogaa, meditaatiota, ravitsemustietoutta sekä kokkauskursseja.

Miksi saari on sitten suunnattu pelkästään naisille?

– Naisten pitää saada viettää aikaa muiden naisten kanssa. Miesten kanssa lomailu voi olla väsyttävää ja vaativaa. Haluamme, että SuperShe island voi olla virkistävä ja turvallinen paikka, jossa naiset voivat löytää itsensä ja haaveensa uudelleen, kirjoittaa yritys lausunnossaan.

  • Katso yllä olevalta videolta SuperShe islandin esittely suomeksi.

Mökin takaa aukeaa perinteinen suomalainen metsämaasto.

Mökin sisustus huokuu suomalaisuutta ja sisältä aukeaa kaunis merimaisema.

Rakkaus suomalaiseen ratkaisi

Kesäkuussa avattavalle saarelle pääsevät alkuun vain SuperShen jäsenet, mutta tarkoitus on, että myöhemmin myös muut naiset. Itse asiassa suunnitelmissa on myös miesten päästäminen saarelle ennen pitkää.

– Saari on saanut sen verran paljon kansainvälistä huomiota, että aiomme joskus tulevaisuudessa päästää myös miehiä vierailemaan sinne. Tarkoitus on, että saarella voidaan järjestää monenlaista toimintaa, niin viikon lomia kuin päiväretkiäkin, kuten tyky-päiviä, kertoo Rothin miesystävä, Finland With Lovea pyörittävä suomalainen matkailualan ammattilainen Benny Smeds.

Smeds kertoo parhaillaan New Yorkissa olevan Rothin puolesta SuperShe islandin vaiheista.

– Miksi Kristina osti saaren juuri Suomesta? Minun vuokseni. Tämä on oikeastaan rakkaustarina, valottaa hän asiaa.

Smeds kertookin olleensa tiiviisti Rothin mukana saarihankkeessa ja pitäneensä huolta asioista Suomen päässä. Ennen saaren ostamista oli se hänen mukaansa yksityisomistuksessa.

– Saaresta olisi tarkoitus tulla Suomen ensimmäinen niin sanottu island resort. Järjestämme siellä erilaisia terveysretriittejä naisille. Lomasaaren ensisijainen tarkoitus on se, että jokainen saa nauttia siellä rauhassa, maailman parhaan saariston keskellä.

Smedsin mukaan saaren tarkoitus on myös edistää Suomen matkailua ja tuoda suomalaisuutta paremmin esille. Kesäkuussa saareen esimerkiksi on tulossa tutustumaan useita ulkomaalaisia medioita. Lisäksi suomalaisuus on otettu huomioon esimerkiksi saaren kalusteissa.

Yhdysvaltalainen Kristina Roth hankki saaren viime vuonna.

Lottovoitto Raaseporille

Raaseporin kaupungin matkailutoimisto kertoi saarihankkeesta keskiviikkona Facebook-sivuillaan. Kaupungin matkailusihteeri Martina Österberg kertoo innostuneena Ilta-Sanomille saaren merkityksestä Raaseporille.

– Tämä on meille ehdottomasti merkittävä asia ja aivan mieletön juttu! SuperShe -konseptin kansainvälinen profiili on upea mahdollisuus saada kaupunkiamme eri tavoin näkyville.

Österberg uskoo, että Helsingin ja Turun välimaastossa sijaitseva rannikkokaupunki saa SuperShe islandin myötä uusia vierailijoita, millä on kaupungille suuri merkitys.

– Erityisen iloisia olemme siitä, että kaupunkiimme tuodaan tällainen uusi konsepti ja uusia toimijoita. Uskon, että saaristomme tarjoaa vierailijoille täydellisen yhdistelmän rauhaa, hiljaisuutta sekä autenttisia luontoelämyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?