Naisten seksilomat nousivat otsikoihin – koneet Suomesta Gambiaan viimeistä paikkaa myöten täynnä

Tjäreborgin mukaan Länsi-Afrikan maan noussut suosio on selvästi havaittavissa.

Keski-ikäisten naisten kerrotaan hakevan seuraa nuorista gambialaisista miehistä. Matkatoimiston mukaan lennoilla näkyy silti kaikenlaisia ihmisiä, aina lapsiperheistä lähtien.

8.2.2018 10:37 | Päivitetty 8.2.2018 11:03

Ilta-Sanomat on kirjoittanut hiljattain ilmiöstä, jonka mukaan suomalaiset keski-ikäiset naiset suuntaavat Gambiaan nuorten miesten ja seksin perässä.

Vaikka ilmiön laajuudesta voidaan olla montaa mieltä, on asiassa selvästi jotain perääkin: Tilastokeskuksen mukaan suomalaisnaisten ja gambialaismiesten välisiä avioliittoja solmittiin viime vuonna ennätysmäärä, 63 kappaletta.

Suomesta matkoja Gambiaan järjestää ainoastaan matkatoimisto Tjäreborg. Yrityksen maajohtajan Anu Niemelän mukaan Gambia on noussut tänä talvena erityiseen suosioon suomalaisten keskuudessa, sillä monet lennot ovat olleet lähestulkoon viimeistä paikkaa myöten täynnä.

– Kyllä Gambiaan silti tänä talvena vielä halutessaan pääsee, on siellä aina joitakin yksittäisiä paikkoja, Niemelä kertoo.

 Varmasti näitä keski-ikäisiä naisiakin meidän koneissamme on.

Hänen mukaansa maan suosio on ollut positiivinen yllätys erityisesti siksi, että Tjäreborg otti sitä varten tietoisen riskin. Vielä viime talvena he aloittivat Gambian lennot vasta marraskuun lopussa ja lopettivat ne maaliskuun alkupuolella.

– Tänä talvena me aloitimme jo lokakuun lopussa ja lennämme vielä huhtikuulle asti. Kyllähän meitä jännitti pidentää sitä kautta, kun etukäteen ei voi koskaan tietää, riittääkö porukkaa jokaiseen koneeseen.

Kauden pidentämisen myötä Tjäreborg on pystynyt lisäämään myös matkustajapaikkoja. Kun vielä vuosi sitten he pystyivät lennättämään noin 2500 suomalaista Gambiaan, on heillä tälle talvelle varattuna vajaat 5000 paikkaa. Ja kun matkoja on kerran varattu ahkerasti, on yrityksellä hyvä syy olla tyytyväinen.

Onko Tjäreborgilla kuitenkaan huomattu juuri keski-ikäisten naisten täyttävän heidän lentojansa?

– Emme ole havainneet tällaista trendiä. Olen toki itsekin lukenut näitä juttuja, mutta uskon, että Afrikkaan kuitenkin matkustetaan ensisijaisesti varman auringon ja lämmön sekä hienojen rantojen vuoksi. Mutta varmasti näitä keski-ikäisiä naisiakin meidän koneissamme on, Niemelä arvelee.

Juttua muokattu 8.2. klo 11.03: Korjattu viimeinen sitaatti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?