Kaipaatko lämpöön maaliskuussa? Näissä kohteissa riittää aurinkoa – eikä tarvitse matkustaa koko päivää

Klassikkokohteita ja uusia tulokkaita!

Suunnitteletko lomamatkaa maaliskuulle?

5.2.2018 15:49

Maaliskuu on siitä kinkkinen matkustusajankohta, että monessa Euroopan suosikkikohteessa on yhä viileää talven jäljiltä, mutta talviloma ei riitä matkustamaan kaukomaille. Moni kokee, ettei halua tuhlata viikon mittaisesta reissusta kahta vuorokautta pelkkään matkustamiseen.

Kokosimme matkailusivusto Momondon vinkkien avulla maaliskuun aurinkoisimmat matkakohteet, joihin pääsee alle 12 tunnissa.

Gran Canaria, Espanja

Keskilämpötila maaliskuussa: +20

Lentoaika Helsingistä: 6 h 20 min

 

Gran Canarian ilmastoa pidetään yhtenä maailman parhaista. Alati raikas ja sopivan lämmin sää vetää turisteja puoleensa etenkin talvikaudella.

Gran Canaria sopii kävelijälle, pyöräilijälle ja vaeltajalle ympäri vuoden, mutta marraskuun alussa saarella järjestettävä Gran Canaria Walking Festival -kävelyfestivaali kerää harrastajia ympäri maailmaa.

Lue lisää tästä.

Goa, Intia

Keskilämpötila maaliskuussa: +27

Lentoaika Helsingistä: 8 h 5 min

 

Goa on tunnettu, ei pelkästään joogasta, vaan myös kivoista rannoistaan ja hyvästä intialaisesta ruoasta. Hotellimajoitustakin löytyy laidasta laitaan, aina kotimajoituksesta viiden tähden majoitukseen.

Finnair on ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka lentää Intian Goalle suoraan reittilennolla. Maaliskuu on myös siinä mielessä hyvää aikaa matkustaa Goalle, että lentojen hinnat ovat silloin matalimmillaan.

Lue lisää tästä.

Teneriffa, Espanja

Keskilämpötila maaliskuussa: +20

Lentoaika: noin 6 h 30 min

 

Teneriffa on vuodesta toiseen yksi talven suosituimmista matkakohteista suomalaisten keskuudessa. Teneriffa tunnetaan rannoistaan, mutta se tarjoaa myös upeaa luontoa, rosoisia vuoristoja ja historiallisia pikkukaupunkeja.

Lue lisää tästä.

Madeira, Portugali

Keskilämpötila maaliskuussa: +18

Lentoaika: 5 h 45 min

 

Portugalille kuuluva Madeira tunnetaan kukkien ja kauniiden patikkareittien saarena, jossa riittää aurinkoa. Maaliskuussa sää on aktiivilomailua ajatellen juuri parhaimmillaan. Patikointireittejä on eri pituisia ja eri vaikeustasoissa, joten jokaiselle löytyy sopiva retkikohde.

Lue lisää tästä.

Marrakech, Marokko

Keskilämpötila maaliskuussa: +22

Lentoaika: noin 5 h 30 min

Värikäs ja elämäniloinen Marrakech on valittu jopa yhdeksi maailman kauneimmista matkakohteista.

Marrakechin sydän on vanhakaupunki Medina ja sen sokkeloiset basaarit. Kaupungissa voi viettää päiväkausia pelkästään vaellellen palatseista puutarhoihin. Värikylläinen kaupunki on muuttunut vain vähän historian saatossa.

Lue lisää tästä.

Dubai, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Keskilämpötila maaliskuussa: +26

Lentoaika: noin 6 h 15 min

 

Ylellisyydestään tunnettu Dubai on yksi suomalaisten suosikkikohteista talvisaikaan, eikä syyttä.

Dubain valttikortti on se, että matkakohteessa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Alueelta löytyy valtava määrä sekä yksityisiä että julkisia rantoja, ja urbaania menoa kaipaava voi suunnata Dubain hengästyttävän suuriin ostoskeskuksiin.

Lue lisää tästä.

Florida, Yhdysvallat

Keskilämpötila: +22

Lentoaika: 11 h 10 min

Florida on monipuolinen matkakohde, joka sopii kaiken ikäisille. Tekemistä riittää niin lapsiperheille, iäkkäille kuin nuorille aktiivilomasta kiinnostuneille. Maaliskuun lämmin mutta lempeä ilmasto houkuttelee sekä auringonpalvojia että romantiikannälkäisiä matkaajia.

Lue lisää tästä.

Sri Lanka

Keskilämpötila maaliskuussa: +31

Lentoaika: 9 h

 

Sri Lanka on yksi tämän hetken ajankohtaisimmista matkakohteista. Maan suosio kasvaa kasvamistaan, joten reissuun kannattaa lähteä nyt eikä myöhemmin.

Sri Lankaan pääsee matkanjärjestäjien matkassa, mutta kohde sopii mainiosti myös omatoimimatkailijoille.

Lue lisää tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?