Älä syyllisty näihin Teneriffalla! 5 yleistä virhettä, joihin suomalainen sortuu helposti - Matkat - Ilta-Sanomat

Älä syyllisty näihin Teneriffalla! 5 yleistä virhettä, joihin suomalainen sortuu helposti

Muista nämä!

30.1.2018 16:17

Kun ihminen hyppää lyhyessä lentomatkassa kulttuurista toiseen, shokki voi yllättää. Omasta arjesta poikkeavat asiat ja tavat aiheuttavat lähes poikkeuksetta hämmästystä ja kummastusta, ennen kuin niihin tottuu.

Tästä syystä Ilta-Sanomat on useaan kertaan muistutellut kulttuurieroista, joihin suomalainen saattaa lomamatkallaan törmätä. Esimerkiksi Thaimaassa ei kannata puhua pahaa kuninkaasta ja Espanjassa on turhaa kysellä voin perään.

Tällä kertaa tarkastelun alle joutui suomalaisten suosima Teneriffa. Näiden vinkkien avulla otat kaiken irti lomamatkojen ikisuosikista.

1. Poistu turistialueelta

Moni suomalainen syyllistyy etelänlomallaan turistin perisyntiin, eli jämähtää koko viikoksi omalle allasalueelle tai enintään sitä ympäröivään kylään.

Luonnonkauniilla Teneriffan saarella jää kuitenkin paljosta paitsi, jos kulkee koko lomansa rantabulevardia edes takaisin läpät silmillä. Tutustu etukäteen saaren tarjoamiin mahdollisuuksiin, vuokraa vaikka auto ja lähde rohkeasti seikkailemaan.

Moni koluaa tutun kävelykadun päästä päähän, mutta koko muu saari saattaa jäädä näkemättä.­

2. Varo polttavaa aurinkoa

Teneriffa sijaitsee lähellä päiväntasaajaa, joten siellä riittää aurinkoa läpi vuoden. Erityisen paahtavana aurinko porottaa keväästä pitkälle syksyyn, vaikka lempeän merituulen ansiosta sitä ei aina tunnekaan.

Suojaa ihosi, vältä päivän kuumimpia tunteja auringossa ja ehkäise palamista aurinkovoiteella.

Auringon kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen.­

3. Älä unohda pitkähihaista

Vaikka Teneriffalla riittää lämpöä, vuoristossa voi varsinkin iltaisin ja öisin olla viileää. Pitkähihainen paita on myös paras suoja auringonpolttamalle iholle.

4. Kokeile erilaisia ruokia

Teneriffalla ei Suomi-ravintoloista ole pulaa, mutta miksi söisit lomallasi sitä, mitä saat kotoakin?

Kokeile rohkeasti paikallisia herkkuja ja kierrä kaukaa turistiravintolat, joissa on suomenkielinen ruokalista.

Kokeile ennakkoluulottomasti uusia makuja.­

5. Älä kiirehdi

Teneriffalla paikallisen erottaa turistista se, että paikallinen ei ole juoksemassa pää kolmantena jalkana paikasta toiseen.

Viikon lomalla on turha yrittää nähdä kaikkea ja ehtiä joka paikkaan, joten jätä suosiolla jotain väliin. Paikallisen elämäntyylin omaksuu parhaiten istumalla alas ja haistelemalla kaikessa rauhassa paikallista elämänmenoa.

Lähde: Man versus world -blogi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?