Turkulainen nuoripari jätti kaiken ja aloitti uuden elämän Kanarialla – eivät ole katuneet hetkeäkään: ”Se oli yksi elämämme parhaista päätöksistä”

Turkulaisten Kevinin ja Sarahin elämä Kanarialla on muuttunut arjeksi, mutta lähtö ei kaduta – vaikka Sarah tekee 60-tuntista työviikkoa.

Nuoripari nauttii vapaudentunteesta.

30.1.2018 13:58

Marraskuussa Me Naiset kertoi turkulaisesta nuorestaparista, Kevin Kluszewskista, 25, ja Sarah Thorsista, 24, jotka myivät koko omaisuutensa ja muuttivat Puerto Ricoon Kanariansaarille. Aurinko, lämpö ja rennompi elämäntapa houkuttelivat.

Nyt Sarah on asunut Kanarialla lähes neljä kuukautta, hänen jäljessään muuttanut Kevin kaksi.

– Enää ei tunnu siltä, että olemme pitkittyneellä lomalla. Elämä täällä on muuttunut arjeksi, mutta emme ole katuneet muuttoa päivääkään. Se oli yksi elämämme parhaista päätöksistä, Sarah kertoo.

– Ihan ensimmäisenä iltana tuntui kyllä hurjalta olla yksin vieraassa maassa. Onneksi se olo meni nopeasti ohi.

– Sarah soitti minulle silloin pikku paniikissa ja hoki, että apua, mitä olenkaan tehnyt. Rauhoittelin häntä, ja seuraavan päivän puhelu olikin jo paljon iloisempi, Kevin muistelee alun tunnelmia.

Sarah työskentelee kuusi päivää viikossa tarjoilijana Puerto Ricon satamassa sijaitsevassa, suomalaisomisteisessa Ulvova Mylläri -ravintolassa. Työpäivät ovat kymmentuntisia ja töitä tehdään vuoroissa. Kevin puolestaan pyörittää etänä omaa, Suomessa sijaitsevaa Båltsit-firmaansa.

Viikon ainoan vapaapäivän he viettävät joko rannalla tai tutkimalla vuokra-autolla Gran Canarian saarta. Elämä on tiivistä mutta hyvää.

– Koko sinä aikana, jonka olen asunut Puerto Ricossa, sadetta on tullut yhteensä kolmena päivänä. Pilvisiä päiviä on ollut seitsemän. Valo ja lämpö pitävät mielen iloisena, Sarah kertoo.

– En ole kahteen kuukauteen käyttänyt muita housuja kuin sortseja, Kevin toteaa.

Kahden pariskunnan koti

Nuoripari elelee vuorenrinteellä Puerto Ricon kaupungin yläpuolella Sarahin työnantajan järjestämässä asunnossa. Kuluja leikkaa se, että he jakavat kämpän toisen suomalaisen nuorenparin kanssa. Tilavassa, siistissä asunnossa on kaksi makuuhuonetta, keittiö, olohuone ja terassi josta näkee sekä vuorille että merelle. Kirkkaalla säällä sieltä voi nähdä myös Teneriffalla sijaitsevan Teide-vuoren.

Pihalla on taloyhtiön käytössä oleva, lämmittämätön uima-allas. Eläminen on edullisempaa kuin Suomessa.

Koti-ikävä ei ole yllättänyt, mitä Sarahin tekee toisinaan mieli ruisleipää ja suomalaista suklaata.

Kevinin ja Sarahin elämä Kanarialla on muuttunut arjeksi, mutta mukavaksi sellaiseksi.

– Kämpältämme on 800 rappusta alas vuorenrinnettä työpaikalle. Muuta liikuntaa ei juuri kaipaa, kun niitä portaita ravaa päivittäin. Kiireessä tulee usein otettua taksi, joka maksaa täällä vain pari euroa, Sarah kertoo.

Lisäliikuntaa hän ja Kevin saavat käymällä toisinaan ulkoiluttamassa hylättyjä, kodittomia koiria.

– Minä olen notkunut Sarahin työpaikalla niin paljon, että alan jo kuulua kalustoon. Siellä on töissä tiivis suomalaisporukka, josta on tullut meille vähän kuin perhe. Joulunkin vietimme kimpassa heidän kanssaan, Kevin kuvailee.

– Kaikki on sujunut mukavasti. Suurin takaisku oli se, että läppärini varastettiin autosta marraskuussa. Onneksi vakuutukset olivat kunnossa, Kevin sanoo.

Seuraavaksi Aasiaan?

Vielä marraskuussa Kevin ja Sarah suunnittelivat, että siirtyvät kesäksi 2018 töihin Aurinkorannikolle. Ajatuksissa oli kenties ostaa Espanjasta talo jonakin päivänä. Nyt suunnitelmat ovat muuttuneet.

– Nälkä kasvaa syödessä. Olemme alkaneet kaivata jotakin Espanjaa eksoottisempaa. Nyt haaveissa siintää Aasia, Australian ja Thaimaan välissä olevat saaret. Tropiikin lämpö ja edullinen eläminen houkuttelevat, Kevin sanoo.

Heidän seuraava kohteensa saattaakin olla Filippiinit tai Lombok Indonesiassa.

– Olemme jo alkaneet tutkia asuntoja ja työmahdollisuuksia. Esimerkiksi koodausta tai graafista suunnittelua voi tehdä missä päin maailmaa tahansa. Minulla on kokemusta esimerkiksi nettisivujen suunnittelusta ja toteutuksesta, ja olen vakavasti alkanut pohtia oman firman perustamista, Sarah kertoo.

– Työsopimukseni täällä päättyy huhtikuussa. Seuraava osoitteemme ei ole Suomessa.

– On mahtava ajatus, ettei mikään sido meitä. Kun vapauden makuun pääsee, siitä ei tahdo päästää irti, Kevin ja Sarah sanovat.

Lue lisää:

Nuori suomalaispari myi koko omaisuutensa ja muutti Kanarialle: ”Suomessa ilmasto lannistaa”

Aurinkorannikolle muuttaneet Mirva ja Heka kertovat, millaista elämä Espanjassa oikeasti on: ”Kuin pieni Suomi Välimeren rannalla”

Elina, 27, muutti Helsingistä maalle vanhan sukutilan emännäksi: ”Minua ahdistaisi, jos koko elämäni olisi vain tässä kuten entisajan emännillä”

Omatoimimatkalle Kanarialle – 6 vinkkiä iisiin lomaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?