6 talvista kotimaan kohdetta romantiikannälkään: ”Meillä saa kuherrella rauhassa”

Hotellialan yrittäjän mukaan suomalaiset pariskunnat haluavat matkoiltaan omaa rauhaa, helppoutta ja hyvää ruokaa.

27.1.2018 15:03

Talviloman lähestyessä kannattaa muistaa, että Suomen talveen mahtuu muitakin matkailuvaltteja kuin hiihtokeskukset.

– Kotimaamme on täynnä mielettömiä kohteita, joita ei olla edes ymmärretty. Suomalainen löytää näihin kohteisiin vasta sen jälkeen, kun ulkomaalainen huomaa ne ensin, toteaa Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer.

Hoyerin mukaan suomalaisten ei tulisi ajoittaa kotimaanmatkailua ainoastaan kesäkuukausille, vaan tutustua maamme matkailutarjontaan entistä rohkeammin myös talvella.

– Talvi on matkustusajankohtana aivan yhtä hyvä kuin kesä. Täällä Punkaharjulla on talvella sellainen lumo, että ihan huokailuttaa, sanoo Hoyer.

Suomalaiset matkaavat Punkaharjulle etsimään tähtitaivasta, huurteisia puita ja rauhaa. Romantiikannälkäiset pariskunnat ovat Punkaharjun suurin kävijäkunta.

– He tulevat meille ottamaan irtioton arjesta. Pariskunnat arvostavat sitä, että saavat kuherrella omassa rauhassa ja meillä se onnistuu.

Oman rauhan lisäksi suomalaiset kotimaanmatkaajat arvostavat Hoyerin mukaan laatua, helppoutta, designiä ja hyvää ruokaa.

Ilta-Sanomat listasi kuusi ihanaa kotimaankohdetta, joissa riittää romanttista tunnelmaa talvellakin.

1. Kotkanpesä, Pudasjärvi

Iso-Syöte-tunturin huipulla komeilevassa Kotkanpesä-sviitissä täyttyy kovempikin romantiikannälkä. Ainutlaatuinen kaksikerroksinen sviitti on valittu kansainvälisesti jopa maailman upeimpien majoituspaikkojen kärkipäähän.

Sviitin erikoisuuksiin kuuluu päätä huimaava panoraamamaisema sekä huoneen keskellä komeileva kelopuu.

Kotkanpesä on saanut ylistystä myös maailmalla.

2. Imatran Valtionhotelli

Aina ei tarvitse lähteä Keski-Eurooppaan asti nauttiakseen sadunomaisista maisemista. Imatran Valtionhotelli muuttuu talvihunnussaan entistäkin romanttisemmaksi lomakohteeksi.

Kulje armaasi kanssa pitkin Vuoksen rantaa tai Muinaissuoman luontopolkua. Päiväsi kruunaa illallinen Linnasalissa, jonka annokset täyttävät vaativammankin kulinaristin vatsan.

Imatran Valtionhotelli on satumainen näky talvisin.

3. Punkaharju

Kuka sanoo, että romantiikka tarkoittaa pelkkää löhöilyä? Miltä kuulostaa retkiluistelu ja lumikenkäily huurteisessa harjumaisemassa oman rakkaan kanssa?

Reippailupäivän jälkeen voi rentoutua rantasaunassa ja uni maittaa Suomen vanhimmassa hotellissa, vaaleanpunaisessa pitsitalossa pyörivässä Hotelli Punkaharjussa.

Idyllinen Hotelli Punkaharju

4. Porvoo

Iki-ihana Porvoon vanhakaupunki herää henkiin kesäisin, mutta aivan erilaista taikaa siinä on sydäntalvella. Lumen myötä Porvoo täyttyy lämpimästä tunnelmasta suloisine kahviloineen ja pienine putiikkeineen.

Porvoossa vietetyn talvipäivän kruunaa yöpyminen Haikon kartanossa, jossa voi nauttia myös ylellisistä kylpyläelämyksistä.

Tiesitkö, että Porvoossa pääsee myös laskettelemaan?

5. Kakslauttanen, Saariselkä

Lasi-iglussa yöpyminen ja revontulien odottaminen ei ole pelkästään turisteille. Tässä majapaikassa ei tingitä omaleimaisuudesta, vaan Lapin taianomaisuus on kokoajan läsnä.

Yöpymisen lisäksi Kakslauttanen tarjoaa erilaisia elämyksiä, kuten husky- ja porosafareita.

Lasi-iglussa vietetty yö on taatusti ikimuistoinen.

6. Långvik, Kirkkonummi

Långvikin kylpylähotelli sijaitsee Kirkkonummen luonnonkauniissa ja rauhallisessa merenrantaympäristössä. Långvikissä lomaillessa aika pysähtyy hyvän ruuan ja rentoutumisen äärelle.

Långvikin ylellinen kylpylä sopii niille, jotka nauttivat luksuksesta.

Mikä on sinun suosikkikohteesi Suomessa talvella? Kerro se kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?