Japanilaisturisteille tehty huikea ravintolalaskuhuijaus suututti Venetsian - Matkat - Ilta-Sanomat

Japanilaisturisteille tehty huikea ravintolalaskuhuijaus suututti Venetsian

Venetsian poliisipäällikkö ja pormestari lupaavat ryhtyä toimiin japanilaisten turistien törkeästä ravintolaskusta.

Pyhän Markuksen torin ravintolat tiedetään tyyriiksi, muttei sentään näin hintaviksi.­

23.1.2018 9:29 | Päivitetty 23.1.2018 11:33

Neljä japanilaista oli syönyt Venetsian kuuluisalla Pyhän Markuksen torilla aterian, johon kuului neljä pihviä ja grillattua kalaa. Ruokajuomana oli vettä. Tästä herkuttelusta tarjoilija toi heille 1 100 euron laskun.

Samaan turistiryhmään kuuluneet kolme japanilaisnaista epäilivät Piazzan hintatason olevan korkea, joten he menivät syrjemmällä olevaan ravintolaan, mutta sielläkin heidän kolmen pasta-annoksen aterian hinnaksi koitui 350 euroa.

Japanilaiset opiskelijat olivat valittaneet ravintolaskuistaan, kun olivat palanneet opiskelukaupunkiinsa Bolognaan.

– Aiomme tutkia tämän tarkoin läpi lähiaikoina. Varmistamme, että valituksilla on perää. Jos tämä pitää paikkansa, on se tyrmistyttävää. Aiomme rangaista vastuullisia, jyrähti Venetsian pormestari Luigi Brugnaro turistien höynäyttämisestä.

Ravintolan tiedottajan mukaan heillä ”ei ole mitään mielikuvaa ongelmista japanilaisten asiakkaiden kanssa”. Paikallisen median mukaan ravintolan omistavat kiinalaiset sijoittajat ja sitä pyörittää egyptiläinen.

Venetsialaisen asukasryhmittymän mukaan Piazza-aukion välittömässä läheisyydessä olevista ravintoloista vain 1 prosentti on paikallisten omistamia.

Independent kertoi marraskuussa kolmihenkisestä brittiperheestä, joiden lounaslasku oli 526 euroa Piazza San Marcon aukion lähistön ravintolassa. Hintaan kuului mm. 297 euron lautasellinen grillattua kalaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?