Maailman 10 kauneinta saarta – turistirysänä tunnettu suomalaisten suosikki kipusi kansainväliselle listalle

Minne sinä lähtisit näistä vaihtoehdoista?

Maapallo on täynnä toinen toistaan eksoottisempia saaria.

15.1.2018 13:57

Amerikkalainen matkailulehti Condé Nast Traveler listasi lukijoidensa avustuksella maailman upeimmat saaret. Kaipasit lomaltasi sitten kulttuuria, rannalla löhöämistä tai seikkailua, tästä listasta löydät taatusti itsellesi sopivan saarikohteen.

10. Caymansaaret

Caymansaaret on kolmen korallisaaren muodostama ryhmä Karibianmerellä Kuuban ja Meksikon välissä. Veroparatiisina tunnetut Caymansaarilla ei voi välttyä romantiikalta ja ne ovatkin täydellinen kohde häämatkaajille.

9. Bali, Indonesia

Tuliperäinen Balin saari tunnetaan vehreistä maisemistaan ja värikkäästä kulttuuristaan. Viime vuosina vilkas lomasaari on nostanut suosiotaan myös suomalaisten keskuudessa.

8. Turks- ja Caicossaaret

Haitin pohjoispuolella sijaitsevat Turks- ja Caicossaaret koostuvat noin 40 saaresta, joista vain kahdeksan on asuttuja. Eksoottisilla saarilla on erinomaiset puitteet snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

7. St. Barts

Karibialla sijaitsevasta Saint-Barthélemyn saaresta käytetään usein myös nimeä Saint Barts. Saari tunnetaan luksuskohteena, jonne myös useat Hollywoodista tutut julkisuuden henkilöt menevät lataamaan akkujaan.

6. Bermuda

Miltä kuulostaa auringonlaskun katseleminen vitivalkoisella hiekkarannalla? Bermuda tarjoaa pieneen kokoonsa nähden läjäpäin mahdollisuuksia shoppailusta golfiin ja kulttuurista rantaelämään.

5. Mykonos, Kreikka

Mykonoksella päivät uinutaan hienoilla hiekkarannoilla ja illat ja yöt juhlitaan, kukin tyylillään. Vitivalkoisten talojen ja pienten tuulimyllyjen karunkauniilla saarella on rento ja suvaitsevainen meininki.

4. Mallorca, Espanja

Suomalaisillekin tuttu Mallorcan saari valittiin maailman neljänneksi upeimmaksi saareksi. Vaikka saari täyttyy kesäisin etenkin eurooppalaisista turisteista, löytyy sieltä muina vuodenaikoina yhä rentoa tunnelmaa.

3. Palawan, Filippiinit

Palawanin kauneus on tunnettu jo pitkään, mutta ennen kuin saarelle saatiin toimivat liikenneyhteydet, sitä pidettiin kaukaisena paratiisina. Saaren erikoisuus on maanalainen joki, joka virtaa luolan sisällä.

2. Cebu, Filippiinit

Cebu on yksi Filippiinien harvimmin asutuista saarista, joka tunnetaan kauniista maisemistaan, upeista ravintoloistaan ja hyvistä ostosmahdollisuuksista. Tutustu rohkeasti myös Cebun läheisiin pikkusaariin.

1. Boracay, Filippiinit

Boracaylla sijaitseva White Beach on kerta toisensa jälkeen äänestetty maailman kauneimmaksi rannaksi. Pienen pienestä koostaan huolimatta Länsi-Filippiineillä sijaitseva Boracayn saari on yksi maan suosituimmista lomasaarista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?