Unohda vanhentunut kuva Kanariansaarista – kyseessä on todellinen luontomatkaajan paratiisi

Läntiset Kanariansaaret El Hierro ja La Palma ovat rauhaa rakastavan luontomatkaajan paratiiseja.

Luonto on El Hierron ja La Palman suurin ja kiehtovin nähtävyys.

6.1.2018 13:03

Läntisten Kanariansaarten El Hierron ja La Palman suurin ja kiehtovin nähtävyys on luonto, joka muuttuu nopeasti sen mukaan, mihin päin saarta olet kulloinkin matkalla.

Pyörällä on hyvä tutustua Kanariansaarten luontoon.

Saarille pääsee kätevästi muutamassa tunnissa lautalla Teneriffan eteläkärjestä tai vielä nopeammin Teneriffan pohjoiselta kentältä lentäen. Perillä on syytä vuokrata auto, sillä asutusta ja julkista liikennettä on harvakseltaan.

Autoilu käy saarilla myös jännitysurheilusta, niin kapeita, joskin hyväkuntoisia vuorten seinämillä kiemurtelevat tiet välillä ovat.

Papukaijakala on paikallinen herkku.

El Hierro:

 1. Nuku: Pikkubudjetilla matkustava majoittuu edullisesti mutta ylellisesti omalla merinäköalaparvekkeella varustetuissa pienissä majataloissa ja loma-asunnoissa Villa Marinassa, La Caletan rantakylässä.

 2. Syö: Maista viejaa eli paikallista papukaijakalaa La Restingan kylässä sijaitsevassa El Refugio -ravintolassa. Kalan kanssa maistuvat kanarianperunat vihreällä ja punaisella mojokastikkeella.

 3. Juo: Nauti lasillinen El Hierron omaa Viña Frontera -valkoviiniä Restaurante La Macetan terassilla, aivan Atlantin vaahtopäisten aaltojen tuntumassa.

 4. Vesipedoille: Uinti Charco Azulissa ja muissa vastaavissa luonnonaltaissa, karujen kallioiden suojassa on huikea elämys. Varaudu hyvillä snorklauskengillä, sillä kallio saattaa olla liukas, ja altaalle laskeudutaan jyrkkien portaiden kautta. Snorklaus ja sukeltaminen saaren eteläkärjessä, La Restingan kylän edustalla on palkitsevaa. Vuonna 2011 kylän edustalla purkautui merenalainen tulivuori, jonka jälkeen alueen vedenalainen elämä on vilkastunut ja värittynyt entisestään.

 5. Pyörällä: Pyöräile kilpapyörällä hyväkuntoisia asfalttiteitä, fatbikella kumpuilevia laavakivimaita tai maastopyörällä jyrkkiä mäntymetsiä.

 6. Vaella: Saarella on lukuisia hyvin merkittyjä vaellusreittejä. Upeista maisemista inspiroituvalle sunnuntaikävelijälle tai haastetta etsivälle kuntoilijalle on mistä valita.

 7. Kävele leppoisa puolen tunnin rantareitti Charcos de los Sargosilta Las Puntasin kylään tai koko saaren poikki kulkeva, kovaa kuntoa ja kestävyyttä vaativa 12 tunnin päivävaellus. Ilmaisen vaelluskartan voit ladata osoitteesta elhierro.travel.

 8. Tutustu historiaan: Ecomuseo de Guineassa voit tutustua mielenkiintoisella tavalla saaren alkuperäiskansan omavaraiseen elämäntapaan ja arkkitehtuuriin. Laavakivestä rakennettu eri yhteiskuntaluokkien elämää esittelevä kylä hylättiin vasta 1940-luvulla.

Luonto muuttuu nopeasti sen mukaan, mihin päin saarta olet kulloinkin matkalla.

La Palma

 1. Nuku: La Palman saarella oma lomaparatiisi sijaitsee La Fajanan kylässä, saaren pohjoisrannalla. Kylä sijaitsee jylhien vuorten lomassa ja on hiljaisuudessaan peräti aavemainen.

 2. Edullisesti yövyt esimerkiksi omalla uima-altaalla varustetussa La Quinta del Tarajal -huoneistossa. Loma-aamu valkenee sademetsätunnelmissa banaaniviljelmien keskellä käyskennellen.

 3. Patikoi tai pyöräile: Vuokra-autolla pääsee lukuisten serpentiinikiemuroiden kautta ylös Roque De Los Muchachosille, melkein 2500 metrin korkeuteen. Huipulta avautuvat uskomattomat maisemat. Hurjapäisimmät voivat jatkaa matkaa alas patikointireittejä pitkin. Jos pyörässäsi on monta vaihdetta, lähde pyöräretkelle. Saaren maanteissä ja maastoreiteissä riittää haastetta.

 4. Rantaelämää: Puerto de Naosin kylässä, saaren länsirannalla voi virittäytyä la palmalaiseen rantaelämään. Se on kaukana Teneriffan ja Gran Canarian rantalomista, mutta rauhaa rakastavalle vain hyvällä tavalla. Rantakadulla on muutamia eloisia kuppiloita, joissa voi nauttia auringonpaisteesta. Aurinko paistaa sademetsänsumuisen pohjoisrannikon jälkeen taas täydeltä taivaalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?