Viiden kohteen lista – ovatko tässä Suomen kauneimmat paikat? - Matkat - Ilta-Sanomat

Viiden kohteen lista – ovatko tässä Suomen kauneimmat paikat?

Suomi on täynnä upeita kohteita. Visit Finland valitsi niistä kuvauksellisimmat.

29.12.2017 12:51

Monet ikuistavat matkakuvat kännykkäänsä ja jakavat parhaat palat Instagramissa. Kuvattavaa ja jaettavaa riittää myös kotimaassa. Tämän tietää Suomi-kuvan kehittämiseen keskittyvä Visit Finland, joka on valinnut artikkeliinsa maamme kuvauksellisimmat paikat.

Esittelemme niistä viisi. Loput voit lukea täältä!

1. Ralinginkuja, Porvoo

Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo henkii historiallista tunnelmaa, jota voi aistia viehättävillä kujilla kulkiessaan. Mukulakivinen Ralinginkuja sijaitsee aivan raatihuoneen lähettyvillä, vanhankaupungin sydämessä.

2. Ukko-Koli, Kolin kansallispuisto

Katso videolta Finlandia-hymni Kolilta!

Ukko-Kolin perinteinen näköalatasanne sijaitsee Kolin kansallispuistossa. Näköalatasanteelta avautuu näkymät Pielisen järvelle. Kansallismaisema on inspiroinut useita taiteilijoita.

3. Paavolan tammi, Lohja

Suomen kauneimmaksi puuksi kutsuttu Lohjan tammi on arviolta 300–400 vuotta vanha. Mystinen puu sijaitsee keskellä metsää, Paavolan luontopolulla Lohjalla.

4. Joulupukin mökki, Levi

Joulupukin Pajakylä tunnetaan Rovaniemen nähtävyytenä, mutta Levillä sijaitsee jotakin maagisempaa. Joulutarina-elokuvasta tuttu Joulupukin mökki on nykyään varsinainen matkailunähtävyys, josta turistit napsivat kuvia ja lataavat ne kuvapalvelu Instagramiin.

Kun majaan kurkkaa sisään, yllättyy. Lapin Kansan mukaan mökistä ei löydy lattiaa, vain pelkät seinät ja ikkunanpielet.

Turistinähtävyyteen tutustuminen vaatii hieman vaivannäköä. Paikka sijaitsee hissien 10 ja 11 välissä, joten joudut sujauttamaan jalkaan sukset ja käyttämään hissiä.

5. Kiikunlähde, Hollola

Suomen suurin lähdeallas sijaitsee Hollolassa, 300 metrin päässä Kiikuntiestä. Kiikunlähteen vesi on kristallinkirkasta, mutta lähteeseen pulahtamista ei suositella. Alueella vierailevia kehotetaan myös kunnioittamaan lähistöllä asuvien rauhaa.

Katso ylhäältä videolta video Paavolan tammesta!

Mitä muita kauniita ja kuvauksellisia paikkoja upeasta maastamme löytyy? Kerro suosikkisi alla!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?