Tässä ovat Thaimaan ja koko Aasian 5 parasta rantaa – tänne kun pääsisi!

Viisi huikaisevan kaunista rantaa sijaitsevat kaikki Thaimaassa.

Krabi-Railay Beach on yksi parhaiksi valituista rannoista.

20.12.2017 18:15

Thaimaa on kuuluisa upeista rannoistaan. Ei siis mikään ihme, että matkailijat ovat valinneet Aasian parhaiksi rannoiksi Thaimaassa sijaitsevat kohteet. Tuloksesta kertoo tiedotteessa Thaimaan matkailutoimisto Tourism Authority of Thailand.

Tuoreen listauksen maailman parhaista rannoista voit lukea täältä. Aasian parhaat rannat on listattu tässä järjestyksessä.

1. Nai Harn Beach, Rawai

Rawai ja Nai Harn Beach sijaitsevat Phuketin eteläpuolella vihreiden kukkuloiden ja pienten saarien välissä. Rannasta on tulossa entistä suositumpi, vaikka se oli aiemmin vain paikallisten tuntema.

Pieni lahti on edelleen ihastuttavan rauhallinen. Silti siellä on riittävästi ravintoloita, hotelleja ja kauppoja lomailijoille.

Alueella sijaitsee muun muassa pieni hedelmätori, Nai Harn -järvi, temppeli ja Promthep Cape -niemi. Nai Harn Beachille on hyvät näkymät Windmill Viewpoint -näköalapaikalta Ya Nui Beachin vierestä.

2. Phra Nang Cave Beach, Ao Nang

Phra Nang Cave Beach sijaitsee Krabin Ao Nangissa. Tällä upealla rannalla on valkoista hienoa hiekkaa ja turkoosi vesi, mutta rannalle pääsee vain veneellä.

Samalla kerralla kannattaa käydä katsomassa läheiset Inner & Outer Phra Nang Caves -luolat sekä Phra Nang Lagoon -laguuni. Alueen korkeat karstikivikalliot tekevät siitä mahtavan paikan patikointiin. Tarjolla on useita reittejä.

3. Railay Beach, Ao Nang

Railay Beach sijaitsee myös Ao Nangissa. Ainoa tapa päästä rannalle on ottaa vene Krabin kaupungista tai Ao Nangista.

Railay Beach muodostuu kolmesta eri rannasta: Railay Westistä, Railay Eastista ja Phranang Beachista. 500 metriä pitkä Railay West on näistä kolmesta rannasta pisin ja suosituin. Rannan hiekka on kauniin valkoista ja vesi matalaa.

Railay Beachin alue tunnetaan myös korkeista kalkkikivikallioistaan, jotka sopivat hyvin kalliokiipeilyyn. Kiipeilyreittejä on peräti 70. Phranang Beachin lähellä sijaitsee puolestaan luola, jossa on pyhän Buddhan kuva.

4. Kata Noi Beach, Karon

Karon ja Kata Noi Beach sijaitsevat Phuketin länsirannikolla. Kata Noi Beachin ranta tunnetaan vaaleasta hienosta hiekastaan ja rennosta tunnelmastaan.

Matalan vetensä ansiosta ranta sopii myös lapsille. Lähellä on upeita sukellus- ja snorklauspaikkoja, joissa voit tutustua vedenalaiseen elämään.

5. Freedom Beach, Patong

Phuketin länsirannikolla on Patong, jossa sijaitsee Freedom Beach – todellinen paratiisiranta kristallinkirkkaine vesineen. Tämä 300 metriä pitkä valkohiekkainen ranta on piilossa Karon Beachin ja Patong Beachin välissä ja sinne pääsee vain pitkähäntäveneellä.

Phuketin rantoihin verrattuna täällä on aivan omanlainen rauhansa. Rannalla on muutamia aurinkotuoleja ja pieni paikallinen ravintola. Vesi on matalaa rannan molemmissa päissä, ja mahtava vedenalainen eläimistö ja kasvisto tekevät paikasta täydellisen snorklaamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?