Tämä on lentokoneen sala­peräisin paikka – merkitty mustalla, kolmion­muotoisella tarralla

Lentokoneen sisällä sijaitseva musta kolmio ei ole mikä tahansa tarra.

Musta kolmionmuotoinen tarra lentokoneessa ei ole tietenkään paikoillaan syyttä, vaan sillä on oma, turvallisuuteen liittyvä tarkoituksensa.

14.12.2017 16:35

Kaikki eivät sitä ole huomanneet, mutta he jotka ovat, ovat ihmetelleet tarran merkitystä. Musta kolmionmallinen tarra löytyy kummaltakin puolelta konetta, siipien kohdalta. Kaiken lisäksi tällä kohdalla on kummallinen nimi, William Shatnerin paikka.

Aivan kaikissa lentokoneissa mustaa tarraa ei ole, mutta etenkin vanhemmat koneet saattavat olla varustettu tarroilla. Usein tarra on musta, mutta se voi olla myös punainen.

Tarra ei ole tietenkään paikoillaan syyttä, vaan sillä on oma, turvallisuuteen liittyvä tarkoituksensa. Mustaa tarraa vilkaisemalla lentohenkilökunta näkee nimittäin helposti, missä kohtaa koneen siivet sijaitsevat.

Siipien näkeminen on henkilökunnalle tärkeää, sillä niistä voi tarkistaa siipien asianmukaisen toiminnan, esimerkiksi läppien asennon. Talvisin henkilökunta voi kurkata siipiä vilkaisemalla, pitääkö koneesta poistaa jäätä.

Kohtaus Hämärän rajamailla -sarjasta. Voit katsoa videon täältä!

Entäpä se nimi sitten? Nimitys William Shatnerin paikka tulee 60-luvun tv-sarjasta Hämärän rajamailla. Yhdessä ohjelman jaksoista näyttelijä William Shatnerin esittämä hahmo näkee lentokoneen ikkunasta peikkohahmon siivellä.

William Shatnerin paikasta on yllättävää hyötyä myös matkakuvia rakastaville matkustajille. Tältä paikalta saat nimittäin napattua klassisen siipimaisemakuvan vaivattomimmin.

Juttua korjattu 15.12. klo 8.59. Tv-sarjan nimi korjattu.

Lähteet: travelandleisure.com, businessinsider.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?