Onko Kotkanpesä Suomen romanttisin sviitti? Sängystä näkymät suoraan tähtitaivaalle - Matkat - Ilta-Sanomat

Onko Kotkanpesä Suomen romanttisin sviitti? Sängystä näkymät suoraan tähtitaivaalle

Kotkanpesä-sviitin erikoisuus on pyöreä sänky ja lasikatto, josta avautuu kaunis näkymä vaikkapa revontulitaivaalle.

Hotelli Iso-Syötteen Kotkanpesä-sviitistä on näkymät alas laksoon.­

8.12.2017 10:31

Sana Kotkanpesä voi viedä ajatukset Saksan Alpeille, mutta samanniminen majoituspaikka sijaitsee myös Iso-Syötteellä, Suomen eteläisimmällä tunturilla.

Sinne on rakennettu Hotelli Iso-Syöte, jonka sviitti on nykyään kuuluisa ympäri maailmaa. Kotkanpesä-sviitti on valittu maailman romanttisimpien sviittien listalle muun muassa Telegraph-lehden äänestyksessä. Sviitti saa kiitosta etenkin panoraamanäkymästä, jonka ikkunoista avautuu näkymä ympäröivään luontoon.

Vertaispalvelu Tripadvisorissa hotellin kuvaillaan olevan ”henkeäsalpaavan hienolla paikalla”.

Vuonna 2016 sen valitsi Suomen romanttisimmaksi myös Ilta-Sanomien lukijat.

Kotkanpesä onkin Suomen mittapuulla varsin hulppea. Neliöitä on 55 ja sviitissä on kaksi kerrosta.

Takka, sauna, pesuhuone ja oleskelutila löytyvät alakerrasta. Toisessa kerroksessa sijaitsee sviitin erikoisuus: pyöreä sänky, josta on näkymät ylös tähtitaivaalle ja lumiseen maisemaan. Yläkerrassa on myös kylpyhuone ja ikkunallinen poreallas.

Suomen muut hulppeat sviitit

Kyseessä ei toki ole Suomen ainoa kuuluisa sviitti. Pohjoisen kohteet ovat keränneet kunniaa esimerkiksi Hollywoodin viihdeuutisia tarjoilevassa Hollywood Reportsissa. Julkaisu nosti taannoin artikkelissaan esille muun muassa pesämäisistä sviiteistään tunnetun Artic Treehouse Hotellin.

Kiitosta keräsi myös Muoniossa sijaitseva Aurora Dome, joka on pyöreä, iglun muotoinen telttarakennus, jonka yksi seinä on läpinäkyvä. Lämpöeristetty majapaikka soveltuu hienosti revontulien ihailuun.

Suomen kaikkien aikojen kuuluisin sviitti sijaitsee kuitenkin pääkaupungissa.

Kyseessä on tietenkin Hotel Kämpin Mannerheim-sviitti, joka on saanut nimensä Mannerheimilta, hotellin tunnetulta kanta-asiakkaalta.

Sviitti avautuu Esplanadin puistoon päin ja siellä on laajojen oleskelutilojen lisäksi kaksi suurta makuuhuonetta, kaksi olohuonetta, erillinen ruokailutila, työtila ja sauna-kylpytila. Luksusta kerrakseen!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?