Matkat

Tiesitkö miksi lentoemäntä vetäisee käsiinsä mustat nahkahanskat nousun aikana?

Julkaistu:

Matkat
Mustat hanskat käteen ja kone nousuun. Lentohenkilökunnan virkapuku on tarkoin harkittu kokonaisuus.
Lentämiseen liittyy monia erikoisuuksia, jotka kiehtovat matkustajia.

Ilta-Sanomat on kertonut muun muassa sen, missä päin lentokonetta saa parasta palvelua sekä sen, miksi koneeseen astutaan sen vasemmalta puolelta.

Lentämiseen liittyviä arvoituksia on itse asiassa niin monia, että niiden ratkaisemiseen voi helposti mennä tuokio jos toinenkin.

Yksi harvoin mieleen juolahtavista kysymyksistä koskee Finnairin lentoemäntien mustia nahkahanskoja. Miksi ihmeessä henkilökunta pukee ne päälleen sekä nousun että laskun aikana? Asian on pannut merkille Finnairin lennolla ollut lentomatkustaja, joka kysyy asiaa aviation.stackexchange.com-palstalla. Käytäntö ei nimittäin ole tuttu kaikissa lentoyhtiöissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Onneksi tämäkin on selvitetty!

Noora Kunttu avaa arvoitusta kirjoituksessaan Lentoemännän TOP Five, jossa hän kertoo, että hanskat suojaavat nousussa ja laskussa käsiä. Oli kyse sitten normaalista tilanteesta tai hätätilanteesta, esimerkiksi ovia on helpompaa ja turvallisempaa operoida hanskat kädessä.

Finnairilta vahvistetaan Ilta-Sanomille, että hanskat ovat yhä henkilökunnalla käytössä yleisesti.

– Matkustamohenkilökunta käyttää hansikkaita turvallisuussyistä. Niillä voi tarttua sekä kylmään että kuumaan, Inka Ikonen Finnairin viestinnästä kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Väriloistosta tummansiniseen

Lentohenkilökunnan virka-asu onkin tarkkaan harkittu kokonaisuus, johon näkyy paitsi satsaus turvallisuuteen, myös kulloisetkin muotivirtaukset.


Nykyään Finnairin lentoemäntien asu tunnetaan tyylikkäästä tummansinisestä väristään, mutta aiemmin asut ovat olleet varsinaista väriloistoa.


Ehkäpä kaikkein persoonallisin Finnairin virkapuvuista on vuoden 1969 asu, johon lentoemännät saivat kunnian pukeutua. Kuulennon innoittamana lentoemännät pukeutuivat tuolloin polvipituiseen hameeseen ja avaruushopean väriseen puseroon. Talvipuvun kruunasi saagaminkistä tehty lakki, joka värjättiin myös seuraavaan virkapukuun sopivaksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt