Rento Berliini ihastuttaa – 5 vinkkiä hyvän olon lomalle - Matkat - Ilta-Sanomat

Rento Berliini ihastuttaa – 5 vinkkiä hyvän olon lomalle

Viikonloppuloma Berliiniin tuo hyvän mielen. Lyhyen lentomatkan päässä riittää hyvän olon elementtejä: joogaa, terveysruokaa ja kultuurielämyksiä.

Viikonloppuloma Berliiniin tuo hyvän mielen. Lyhyen lentomatkan päässä riittää hyvän olon elementtejä: joogaa, terveysruokaa ja kultuurielämyksiä.

Julkaistu: 2.12.2017 11:37

Joku kutsuu sitä nuhjuiseksi, toinen rakastuu sen dekadenttiin tunnelmaan, kolmas tulee kaupunkiin trendien perässä. Berliiniä on mahdotonta laittaa yhteen boksiin.

Ei siis yllätä, että myös hyvinvointimatkailijoille löytyy kaupungista omat paikkansa. Pelkästään kaupungin rento ja konstailematon tunnelma virittää oikeille taajuuksille.

Shoppailupäiväksi kannattaa valita lauantai.

Shoppailupäiväksi kannattaa valita lauantai.

Viikonloppu hyvään oloon riittää.

5 vinkkiä hyvän olon Berliiniin:

Joogaan!

Kivoista ravintoloistaan tunnettu Friedrichshainin kaupunginosa kukoistaa erityisesti iltaisin ja öisin, mutta paikka tarjoaa aktiviteetteja myös aamuvirkuille. Viikonloppu Berliinissä alkaakin parhaalla mahdollisella tavalla, kun aamunsa aloittaa rauhallisella joogalla.

Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitseva Yogi Bar tarjoaa joogatunteja pitkin päivää.

Friedrichshainin kaupunginosassa sijaitseva Yogi Bar tarjoaa joogatunteja pitkin päivää.

Boxhagener Strassen varrella sijaitseva Yogi Bar on kokemus jo huoneistonsa puolesta. Korkeat huoneet, suitsukkeiden vieno tuoksu ja upeat yksityiskohdat viherkasveineen tekevät treenistä kokonaisvaltaisen elämyksen.

Tunnit ovat saksaksi, mutta ohjaaja huomioi myös ulkomaiset vieraat. Valitse laajasta valikoimasta oma suosikkisi, valittavaa löytyy aina lempeästä hathajoogasta meditaatioon.

Äläkä huoli, vaikka myöhästyisit aamutunnilta. Tunteja on pitkin päivää.

Voittoa tavoittelematta

Yhdistä historiallinen katsaus ja kävelykierros osallistumalla Berliner Unterwelten -kierrokselle. Voittoa tavoittelematon järjestö järjestää erilaisia kierroksia maanalaisessa Berliinissä. Yksi kiinnostavista esittelee kaupungin väestönsuojia.

Niitä rakennettiin Berliiniin kylmän sodan aikana, jolloin ydinsodan uhka veti varjonsa kaupungin ylle. Valitse retkelle mukavat kengät. Kierroksella kuljetaan nimittäin myös metrolla ja erilaisten porttikonkien kautta maanalaisissa suojissa.

Eeettisesti shoppaillen

Jos ostokset kiinnostavat, Berliini on paratiisi. Shoppailtavaa riittää erityisesti ekoihmisille, löytyyhän kaupungista muun muassa Euroopan suurin luomutavaratalo LPG Biomarkt.

Shoppailupäiväksi kannattaa valita lauantai, sillä sunnuntaina monet paikat ovat kiinni.

Boxhagener Platzilla voi kurkata, järjestetäänkö alueella kirpputori, mutta shoppailemaan pääsee jo sitä ennen.

Pehmoista tunnelmaa ja eettisiä valintoja arvostavan kannattaa kurkata Friedrichshainin Boxhagener Strasselle, josta löytyy muun muassa huovutettuja takkeja, päähineitä ja muita asusteita myyvä Bellanaturin liike. Huovutetun, täysin uniikin takin, ostaa verrattain edullisesti, 250 eurolla.

Terveysruokaa

Vietnamilaista ruokaa tarjotaan Berliinissä kaikkialla. Yksi taivaallisista ravintoloista on Friedrichshainin kaupunginosassa Krossener Straßella sijaitseva 1990 Vegan living. Ravintolaillallisen kolmella ruokalajilla, viineillä ja vedellä nauttii alle 30 eurolla.

Ruoka on niin hyvää, että sekasyöjäkin lupaa muuttua vegaaniksi heti kun vastaavaa on tarjolla omilla kotinurkilla. Jos haluat tietää, miltä hyvä tofu todella maistuu, valitse pääruoaksi osuvasti nimetty Bowl of Happiness.

Kulttuuririentoihin!

Prenzlauerbergissa sijaitsee rosoinen tanssistudioo Dock 11.

Prenzlauerbergissa sijaitsee rosoinen tanssistudioo Dock 11.

Berliini on kulttuuriväen mekka, joten olisi synti jättää kulttuuririennot kaupungissa kokematta. Valikoima on runsasta, mutta hakeudumme tällä kertaa Prenzlauerbergissa sijaitsevaan rosoiseen tanssistudioon, Dock 11:een. Siellä järjestetään esityksiä vuoden ympäri.

Salissa esiintyy tanssiryhmä DanceLab, jonka Quintett-teos käsittelee identiteettiä.

Liput ovat edulliset, vain 15 euroa, ja yleisö haltioissaan, mutta väkeä on yhtä vähän kuin Suomenkin tanssi-esityksissä. Katsomoon mahtuisi vielä.

  • Suorat lennot Helsingistä Berliiniin maksoivat 159 euroa.

  • Matkustusaika perjantai-sunnuntai.

  • Lentoaika kohteeseen on noin 1 tunti ja 55 minuuttia.

  • Kahden hengen huone Friedrichshainin kaupunginosassa 40 euroa per henkilö.

  • Päivälippu metroon (AB-vyöhyke) maksaa 7 euroa.