Maailman parhaat rannat valittiin – yllätysnimi löytyy Islannista!

Maailman parhaat rannat valittiin. Yksi niistä sijaitsee eksoottisessa Islannissa.

Reynisfjalan ranta Islannissa on päässyt maailman kauneimpien rantojen listalle.

30.11.2017 19:00

Mikään ei vie ajatuksia vahvemmin aurinkoisille hiekkarannoille, kuin marraskuinen vesisade.

Inspiraatiota päivähaaveiluun antaa flightnetwork.comin listaus, johon on valittu maailman 60 parasta rantaa. Listauksen yllätysnimi löytyy Islannista. Listan sijalla 20. komeilee saarivaltion Reynisfjaran ranta, joka tunnetaan mustasta hiekastaan ja basalttikiviluolastaan.

Ilta-Sanomat esittelee tuoreen listauksen kymmenen kärjen. Loput voit lukea täältä!

1. Grace Bay, Karibia

Grace Bay on Karibian helmi. Turks- ja Caicossaarilla sijaitsevaa rantaa kehutaan muun muassa sen uskomattoman sileän hiekan vuoksi. Alueelta löytyy nähtävää myös snorklaajille, sillä koralliriutta sijaitsee 1,6 kilometrin päässä rannasta. Mikä parasta, aurinko paistaa 319 päivää vuodessa.

2. Whitehaven Beach, Australia

Jos haluat kokea sademetsän ympäröimät kristallinkirkkaat vedet, lähde Pohjois-Australiaan. Tähän paratiisiin ei tosin pääse muuta kuin helikopterilla, vesitasolla tai vesiteitse.

3. Anse Lazio, Seychellit

Anse Laziolla kannattaa pulahtaa uimaan, sillä vesi on hurmaavan lämmintä, keskimäärin 27 astetta. Päivää voi viettää kookospalmujen katveessa, maailman kauneimpia näkymiä katsellen.

4. Pink Sands Beach, Bahamasaaret

Bahamansaarilla sijaitsevan Pink Sand Beachin rantahiekka kimmeltelee pinkin väreissä. Turkoosin värisen veden kanssa hiekka muodostaa näkymän, jollaista et ole nähnyt koskaan ennen.

5. Navagio Beach, Kreikka

Kreikan lahja maailmalle on Navagio Beach. Tämä paratiisiranta sijaitsee Zákynthosin saarella. Rannalla sijaitsee myös toinen turistinähtävyys, laivahylky Panagiotis.

6. Baia Dos Porcos, Brasilia

Baia Dos Porcos on ihan oikea paratiisi, sillä saarelle pääsystä täytyy maksaa. Paikalle pääsee vain tietty määrä ihmisiä kerralla. Rannalla odottaa täydellinen rauha. Vesiurheilu täällä on kielletty.

7. Playa Paraiso, Meksiko

Meksikossa sijaitseva Playa Paraiso on trooppinen paratiisi. Tällä rannalla paistaa melkein aina, keskimäärin 290 päivää vuodessa.

8. Hyams Beach, Australia

Tällä australialaisrannalla tekee mieli nipistää itseään ja kysyä, olenko todella hereillä. Rannan hiekkaa väitetään nimittäin maailman valkoisimmaksi.

9. Playa del Amor, Meksiko

Meksikon Playa del Amor on harvinainen herkku, sillä ranta sijaitsee kraaterissa, joka syntyi armeijan harjoitellessa pommittamista ensimmäisen maailmansodan aikaan. Lue Ilta-Sanomien juttu rannasta täältä!

10. Trunk Bay, Yhdysvaltain Neitsytsaaret

Trunk Bay on niin pysäyttävä paikka, että se lisättiin luonnonsuojelualueeksi vuosikymmeniä sitten. Kyseessä on yksi turmeltumattomimmista rannoista koko maailmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?