Lomalle lämpöön? Tässä ovat suomalaisten uudet kohdesuosikit - Matkat - Ilta-Sanomat

Lomalle lämpöön? Tässä ovat suomalaisten uudet kohdesuosikit

Matkahakupalvelu Momondo julkaisi matkakohteet, joita suomalaiset talveksi hetkellä etsivät eniten. Eniten suosiotaan kasvattanut kohde saattaa yllättää.

Tekeekö mieli näihin maisemiin? Aika moni suomalainen hinkuu nyt Thaimaahan

24.11.2017 15:58

Aika moni on varmasti marraskuun aikana miettinyt, jos vuoden pimeimmän ajan viettäisikin ulkomailla. Kesällä suomalainen matkustaa Euroopan rantakohteisiin, kuten Kreikkaan, Italiaan tai Espanjaan, mutta talvikuukausina halutaan kauemmas.

Matkahakupalvelu Momondo julkaisi haetuimmat kohteet talvikaudeksi, ja hakupalvelun mukaan suomalaiset matkustavat nyt lämmön perässä.

Lomapäivillä on runsaasti tekemistä sen kanssa, milloin suomalainen lähtee reissuun. Erityisen suosittuja matkustusajankohtia talvisin ovat joululoma ja hiihtolomaviikot. Momondon mukaan suomalaisten joulun ja uudenvuoden ympärille sijoittuvat matkahaut ovat hakupalvelun omien tilastojen mukaan kasvaneet vuodesta 2015 jopa 33 prosenttia.

Suosituimpia joulukuun alun ja helmikuun lopun välille sijoittuvista kohteista ovat tänä vuonna lämpimät kaukokohteet Bali, Phuket ja Krabi.

Jouluksi suomalaiset hakevat matkoja eniten Bangkokiin, Dubaihin ja Phuketiin. Eniten kasvua joulusesongin lentohauissa on nähtävissä Madeiralle, jonne haut ovat kasvaneet lähes 50 prosenttia.

Eniten suosiotaan matkustuskohteena on kuitenkin nostattanut listalla neljäntenä oleva Las Vegas, jonne haut ovat kasvaneet viime vuodesta jopa 165 prosenttia. Myös Balin Denpasar ja Intiassa Goa lisäsivät suosiotaan huomattavasti viime vuoteen verrattuna.

TUI:n viestintäpäällikkö kertoi Ilta-Sanomille aiemmin, että Thaimaassa suomalaisia houkuttelevat muun muassa laaja lomakohde ja -hotellitarjonta, kauniit rannat, hyvä ruoka, hintataso, miellyttävä ilmasto ja helppo saavutettavuus.

– Suurin osa asiakkaista on käynyt jo aikaisemmin Thaimaassa ja palaavat kohteeseen yhä uudelleen ja uudelleen. Matkailu Thaimaahan alkoi toden teolla jo 90-luvulla, Pauliina Pajunen kertoi.

Talven sää vaikuttaa suomalaisten matkustusintoon, mutta pääosin talvisesongin matkat varataan jo hyvissä ajoin. Viime hetken matkustuspäätöksiä tehdään harvemmin. Myös TUI ja Tjäreborg ovat kertoneet, että Thaimaa on heillä suosittu lomakohde talvikuukausina, vaikka Kanariansaaret pitävät vielä vuosikymmenien jälkeen sitkeästi pintansa suosikkikohteena.

5 haetuinta kohdetta:

1. Denpasar, Bali

2. Phuket

3. Krabi

4. Las Vegas

5. Teneriffa

Eniten kasvua kohteena viime vuoteen:

1. Las Vegas

2. Denpasar Bali

3. Goa

Momondon tilastot on kerätty huhtikuun 7. ja lokakuun 27. päivän välisenä aikana tänä vuonna momondo.fi kautta tehtyjen hakujen perusteella. Koko talven haetuimpien kohteiden matkustuspäivämäärät ovat joulukuun 1. ja helmikuun 28. päivän välillä.

Joulun ja uudenvuoden haetuimpien kohteiden matkustuspäivämäärät ovat joulukuun 22. ja tammikuun 1. päivän välillä. Jotta tuloksia ja kasvua pystyttiin mittaamaan, hakutuloksia verrattiin vuoden 2016 vastaavien matkustuspäivien hakuihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?