Mikko ja Inkeri myivät yrityksensä ja heittävät hyvästit Suomelle: ”Mitä me täällä odottelemme, eläkepäiviäkö?” - Matkat - Ilta-Sanomat

Mikko ja Inkeri myivät yrityksensä ja heittävät hyvästit Suomelle: ”Mitä me täällä odottelemme, eläkepäiviäkö?”

Mikko ja Inkeri lähtevät maailmalle ilman paluulippua.

Julkaistu: 15.11.2017 16:56

Turkulaiset Mikko ja Inkeri kyllästyivät puuduttavaan arkeen ja tekivät radikaalin päätöksen.

Turkulainen nuoripari on muutoksen edessä. Inkeri, 25, ja Mikko, 33, nostavat kohta kytkintä koleasta kotimaastaan ilman sen suurempia suunnitelmia.

Taakse jäävät oma yritys, omistusasunto, kissa, ystävät ja perheet. Liki koko omaisuus lähti kaupaksi. Vain kaikista tärkeimmät tavarat säilöttiin Inkerin vanhempien kotiin.

– Mitä me täällä odottelemme? Ylennystä? Velattomuutta? Perheenlisäystä? Eläkepäiviä? Emme löytäneet tähän vastausta ja siinä syy tähän matkaan kaikessa yksinkertaisuudessaan, pari summaa.

Idea poiki yrityskaupasta

Idea määrittelemättömän mittaisesta reissusta sai alkunsa, kun pariskunnan pyörittämä pakohuonepelejä tarjoava yritystoiminta alkoi tökkiä. Päätös johtui enemmän motivaation kuin menestyksen puutteesta.

– Meillä oli kiirettä ja alkoi tuntumaan, että viikot ja kuukaudet tuntuvat ihan samanlaisilta, kertoo Mikko.

– Molemmilla on ollut jo jonkin aikaa haave pidemmästä reissusta, jatkaa Inkeri.

Yrityskauppaa helpotti se, että potentiaalinen ostajaehdokas löytyi vaivatta.

– Kauppa tuki molempia osapuolia. Heillä oli motivaatiota ja ideoita, kun taas meillä taas ei enää niin paljoa. Se meni luontevasti omalla painollaan, Mikko kertoo.

Kissaa tulee ikävä

Seuraavaksi piti hankkiutua eroon idyllisestä puutaloasunnosta ja kaikesta irtaimistosta. Kahden vuoden yhteiselon aikana kertynyt tavaramäärä hirvitti nuoren parin päätä ja omaisuuden myyminen oli lopulta helpotus.

– Se oli yllätys, miten paljon turhaa irtaimistoa ihmisellä on. Kaiken maailman kippoja ja kuppeja loputtomiin, sanoo Mikko.

Omaisuus vaihtui kahteen rinkkaan, joista toiseen pakataan reissussa tarvittava elektroniikka – kuvauskopteri, tietokone ja kamera. Toinen rinkka on vetovastuussa muutamista vaatteista ja päivittäisistä hygieniatuotteista. Molemmat rinkat ovat niin pieniä, että ne menevät lentokoneessa käsimatkatavaroista.

– Minulla on vahva luotto siihen, että kaikki tarvittava mahtuu mukaan, Mikko vakuuttaa asiasta huolestuneempaa Inkeriä.

Tavaroiden lisäksi Mikko ja Inkeri joutuvat jättämään taakseen myös rakkaan Funtsi-kissansa. Funtsi muuttaa reissun myötä Inkerin vanhemmille.

Ensietappi on Thaimaassa

Pariskunnan suuri seikkailu saa alkunsa Thaimaan Bangkokista, jonka jälkeen mikään ei enää ole varmaa. Heidän tarkoituksenaan on pysyä reissun päällä niin pitkään kuin mahdollista.

He kustantavat reissunsa yrityskaupalla ja yrityksen tuottamilla rahoilla. Tarkkaa reissubudjettiaan he eivät halua paljastaa.

Mikon mukaan päätös elämänmuutoksesta on herättänyt sekä ihmetystä että ihailua muissa ihmisissä.

– Ihmisiä kiehtoo meidän rohkeutemme luopua kaikesta ja monia ihmetyttää se, ettei meillä ole mitään varasuunnitelmaa.

Toisinaan ajatus havahduttaa myös pariskuntaa itseään, tosin pelkästään positiivisella tavalla.

– Tämä tuntuu parhaalta päätökseltä, jonka olen koskaan elämässäni tehnyt, iloitsee Mikko.

– Sama fiilis, komppaa Inkeri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?