Turusta Tukholmaan seilaava Baltic Princess jää tauolle – näin laiva muuttuu - Matkat - Ilta-Sanomat

Turusta Tukholmaan seilaava Baltic Princess jää tauolle – näin laiva muuttuu

Teknisten töiden lomassa laiva saa uutta ilmettä.

Baltic Princess laskettiin ensi kertaa vesille maaliskuussa 2008.

9.11.2017 14:57

Tallink Siljan ikoninen Baltic Princess -risteilijä poistuu alkuvuodeksi Turku–Tukholma-reitiltä, sillä se siirretään huoltoon Puolan Remontowan korjaustelakalle. Risteilijä on poissa liikenteestä 10.1–22.2.

Asiasta tiedotti Tallink Silja.

Kuuden viikon aikana Itämeren prinsessalle tehdään sekä teknisiä huoltotöitä että matkustajille näkyviä uudistuksia. Muun muassa laivan ravintolapalvelut saavat täysin tuoreen ilmeen.

– Olemme tyytyväisiä että pystymme toteuttamaan suunniteltujen teknisten huoltotöiden ohella myös matkustajille näkyviä uudistuksia. Olemme keränneet matkustajien toiveita, ideoita ja ehdotuksia vuosien varrelta ja nyt pääsemme toteuttamaan osan niistä. Toivon, että odotus palkitaan ja kuuden viikon telakoinnin jälkeen Baltic Princess palaa entistä ehompana Turun liikenteeseen, kertoo Tallinkin tekninen johtaja Tarvi-Carlos Tuulik.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan Tallink Siljan laivoille tehdään tekninen telakointi huolto-ohjelman mukaisesti noin kahden vuoden välein. Telakointi kestää yleensä muutaman viikon.

– Baltic Princessin kohdalla telakointi kestää kuusi viikkoa, koska laivan kaksi vaihdelaatikkoa vaihdetaan uusiksi, eli kyseessä on mittava tekninen uudistustyö. Oikeastaan joka vuosi joku laiva on telakalla huollettavana, laivoja täytyy huoltaa vähän samaan tapaan kuin autojakin, Nöjd kertoo.

Baltic Princessiä huollettiin viimeksi vasta tammikuussa, jolloin sille rakennettiin uusi italialainen ravintola.

Risteilijän paikan Itämerellä ottaa risteilijä nimeltään Galaxy. Telakoinnin aikana Turusta ei tehdä Galaxyn normaaleja aamulähtöjä, eli reitillä on kuuden viikon ajan vain yksi laiva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?