Lentoemäntä paljastaa, missä päin konetta saa parasta palvelua: ”Sinne on helppo sujauttaa ylimääräinen pullo viiniä” - Matkat - Ilta-Sanomat

Lentoemäntä paljastaa, missä päin konetta saa parasta palvelua: ”Sinne on helppo sujauttaa ylimääräinen pullo viiniä”

Lentomatkan istumapaikan voi valita monesta eri näkökulmasta.

6.11.2017 13:28 | Päivitetty 6.11.2017 16:56

Jonottamista rakastaville suomalaisille on päivänselvää, että paras paikka on aina letkan kärkipäässä. Lentokoneessa matkustettaessa sama sääntö ei kuitenkaan päde, paljastaa lentoemäntänä työskentelevä Annie Kingston Oyster-matkailusivustolle.

Lentoemännän mukaan turistiluokan matkustajat mielivät yleensä koneen etunenään siitä syystä, että sieltä on nopeinta poistua koneesta, ja koska sieltä koneen tarjoiluvaunu yleensä aloittaa kierroksensa.

Mutta jos haluaa saada peruspalveluiden lisäksi pientä ekstraa, paras paikka saattaakin olla koneen takaosassa, Kingston paljastaa.

– Syy on yksinkertainen. Tykkäämme vältellä edessä istuvien kutsuja, koska niihin vastaaminen saattaa tarkoittaa sitä, että kaikki muutkin koneessa olevat keksivät haluta samaa asiaa, jota koneen etuosaan viedään.

– Siitä saattaa aiheutua ongelmia, sillä koneissa ei usein ole riittävästi ylimääräistä vodkaa, tyynyjä, korvatulppia ja hammasharjoja kaikille, tai lyhyemmillä lennoilla palveluaikataulu ei riitä niiden tarjoamiseen. Sen sijaan takana istuville matkustajille on helpompi sujauttaa ylimääräinen minipullo viiniä, Kingston paljastaa.

Attn.comin haastatteleman lentoemäntä Rachel Cardozan mukaan matkustamohenkilökunnan ekstrahuomion voi mieluusti kuitata antamalla tippiä. Kohteliaasti ja kunnioittavasti käyttäytyvät sekä apuaan tarjoavat matkustajat saavat muita herkemmin erityishuomiota, Cardoza muistuttaa.

Parhaassa tapauksessa saattaa jopa käydä niin, että ystävällisen matkustajan tie vie ykkösluokkaan, jos siellä on tilaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?