Vantaalainen Nea onnistui toteuttamaan unelmansa – viettää valtaosan vuodesta matkustaen ja tekee töitä auringon alla - Matkat - Ilta-Sanomat

Vantaalainen Nea onnistui toteuttamaan unelmansa – viettää valtaosan vuodesta matkustaen ja tekee töitä auringon alla

Vantaalainen Nea Lindberg on onnistunut siinä, mistä moni haaveilee. Hän matkustaa melkein täyspäiväisesti ja tekee töitä etänä.

31.10.2017 19:01

Kukapa ei haluaisi siirtää ankeaa syksyistä toimistoa auringon alle.

Online-bannereita, uutiskirjeitä ja sosiaalisen median töitä hoitava Nea Lindberg on onnistunut siinä, mistä moni haaveilee. Vantaalaislähtöinen nainen ei tuijota töitä tehdessään ulos mistä tahansa toimistohuoneesta, vaan hän tekee sen milloin New Yorkista, milloin Kapkaupungista tai Portugalista.

Lindberg on nykyaikainen diginomadi, eli henkilö joka voi valita työpaikkansa miten haluaa. Matkassa mukana kulkee toinen diginomadi, poikaystävä Tommi.

– Palkka tulee tilille ulkomaillakin. Se helpottaa, kun ei tarvitse ihan kaikkea rahaa säästää reissuja varten silloinkaan, kun olemme Suomessa.

Ja koska Lindbergillä riittää seikkailunhalua, pariskunta matkustaa maailmalla jatkuvasti. Tommin kanssa pari vuotta sitten alkanut reissuharrastus on jatkunut aktiivisena. Tänä vuonna pariskunta on viettänyt reissun päällä viisi kuukautta.

Kahdessa vuodessa maita on kertynyt reissulaariin 50.

– Seuraavaksi lähdemme matkalle vuodenvaihteessa. Lähdemme Kanadaan laskettelemaan ja sieltä menemme Buenos Airesiin, josta jatkamme Argentiinan eteläkärkeen Rio Grandeen. Automme saapuu laivalla Rio Granden satamaan tammikuun puolen välin jälkeen ja sitten ajamme Alaskaan ja mahdollisesti vielä Venäjän läpi kotiin, Lindberg kuvailee.

Reissut paitsi kuulostavat, myös näyttävät ihmeellisiltä. Lindberg kuvaa kohteistaan muistoja Instagramiin, jossa hänellä on yli10 000 seuraajaa. Haaveena on, että myös reissuihin ja lifestyleen keskittyvällä blogilla (http://www.nealindberg.com/) pystyisi joskus elättämään itsensä.

Välillä matkalaukut on kuitenkin pakko tulla purkamaan Vantaalle. Suomessa pariskuntaa pidättelevät muun muassa Lindbergin työt mallina.

– Jos työt eivät sitoisi Suomeen, emme luultavasti asuisi täällä lainkaan, Nea kertoo.

Vastoinkäymiset piristävät

Maailma on pakko nähdä nyt, kun on nuori ja nälkäinen. Uudet kokemukset, kauniit maisemat, ihmeelliset eläimet ja valtameret sykähdyttävät kerta toisensa jälkeen.

Eikä haittaa, vaikka kaikki ei sujuisikaan käsikirjoituksen mukaan.

– Ensimmäisen matkamme teimme pakettimatkana Rodokselle. Varasimme uuden matkan melkein heti kotiin päästyämme. Lähtöpäivänä olimme Helsinki-Vantaalla hyvissä ajoin, mutta pysähdyimme vielä kahville ennen koneeseen nousua. Kahvihetki hieman venähti ja koneeseen nousu oli jo loppunut, kun saavuimme portille. Ei auttanut kuin ostaa uudet liput Meksikoon, Lindberg muistelee.

Pienet vastoinkäymiset ovat oikeastaan matkustamisen suola, sillä yhdelläkään matkalla ei ole sattunut mitään varsinaisesti ikävää. Pieniä kommelluksia on hauska muistella myöhemmin.

Pariskunta on eksynyt Marokossa keskelle erämaata, juuttunut Portugalissa autolla upottavaan hiekkaan ja hukannut Meksikossa skootterin avaimen sadan kilometrin päästä hotellilta. Nämäkin jutut vain naurattavat jälkikäteen.

Eri puolilla maailmaa pärjää, kun minimoi riskit.

– Emme esimerkiksi käytä matkoilla tai juuri muutenkaan alkoholia, emme käy yökerhoissa, emmekä ulkoile yöaikaan kovinkaan paljon. Riskit ovat jo näin toimien pienemmät kuin muuten. Lisäksi selvitämme asioita etukäteen useista eri lähteistä, kuten Suomen paikallisista suurlähetystöistä ja Autoliitosta.

Pariskunta on liittynyt muun muassa automatkailijoiden Overlander-yhteisöön. Vertaistuki auttaa, kun eri puolilla maailmaa tulee mieleen automatkailuun liittyviä kysymyksiä.

– Tarvittaessa yhteisöstä saa myös ihan konkreettista apua ihmisiltä joka maailman kolkasta. Verkostoituminen tässäkin asiassa on tärkeää.

Nälkä kasvaa syödessä ja matka jatkuu.

Lindbergin tavoitteena on käydä parin vuoden sisällä noin sadassa eri maassa.

– Argentiina- Alaska-Suomi-automatkan jälkeen alamme tarkemmin kartoittamaan Afrikan ympäri ajamista länsirannikkoa pitkin Kapkaupunkiin ja itärannikkoa pitkin Egyptiin. Muitakin matkoja on kyllä mielessä ja paljon!

Unohtumattomimmat kohteet, TOP4:

1. Etelä-Afrikka, Madagaskar ja Namibia

– Viime vuoden lopulla olimme lähes kuukauden Afrikassa ja kiersimme nämä kolme maata. Jokaisessa maassa oli niin paljon kaikkea ihanaa tekemistä, näkemistä ja kokemista. Etelä-Afrikassa Hyväntoivonniemi ja varsinkin Krugerin kansallispuisto upeine villieläimineen jäivät mieleen.

Madagaskarin upeita maisemia ja täydellisen turkoosia merta ei pysty sanoin kuvailemaan. Sukelsimme myös valashaiden ja jättiläiskilpikonnien kanssa, ja matkan viimeisessä kohteessa Namibiassa ajoimme satoja kilometrejä läpi aavikon Swakopmundiin ja laskimme lumilaudoilla isoilla hiekkadyyneillä. Reissu oli aivan mahtava.

2. Aasian kierros

– Tämän vuoden keväällä kiersimme Aasiassa ja piipahdimme samalla Australiassakin. Kävimme kuudessa maassa: Kiinassa, Filippiineillä, Australiassa, Thaimaassa, Malesiassa ja Indonesiassa. Koko matka oli uskomaton kokemus. Kävimme muun muassa Kiinassa kuuluisalla Plank Walkilla Huashan vuorella.

3. Alpit

– Tammikuussa olimme laskettelemassa Alpeilla. Se oli sanoinkuvaamattoman upea kokemus, yksi unelmakohteistani..

4. Automatkat

– Automatkoissa on aivan omanlainen jännityksensä. Olemme tehneet useampia automatkoja pitkin Eurooppaa, aina Venäjää, Ukrainaa ja Kazakstania myöten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?