5 ihanaa risteilyvaihtoehtoa – koe eksoottiset seudut, joihin ei pääse autolla

Lähtisikö talvilomalla risteilemään Karibialle? Vai sittenkin risteilylle Lähi-Itään…

Norjan vuonoristeilyt tarjoavat häikäisevän kauniita luontonäkymiä.

27.10.2017 12:51

Risteilyjen suosio kasvaa, matkanjärjestäjät kertovat.

Kristina Cruises kertoo tiedotteessa, että yrityksen risteilylomien myynti on kasvanut runsaan neljänneksen viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Myös TUI Group on investoinut viime vuosien aikana vahvasti risteilyihin ja uusiin risteilyaluksiin.

TUI Groupin tytäryhtiö TUI Cruises tiedottaa panostaneensa viime vuosina voimakkaasti uusiin risteilyaluksiin. Mein Schiff 6 -alus otettiin käyttöön toukokuussa 2017. Seuraavat uudet alukset Mein Schiff 1 ja Mein Schiff 2 luovutetaan Turun telakalta TUI Cruisesille keväällä 2018 ja 2019.

Ilta-Sanomat esittelee 5 ihanaa risteilyvaihtoehtoa eri matkanjärjestäjiltä. Klassikkokohteiden, kuten Pohjoismaiden, Saksan ja Viron risteilyjen rinnalla myös eksoottiset kohteet kiinnostavat nyt matkailijoita.

1. Eteläinen Tonava

Risteilylomat maltillisen kokoisilla laivoilla kiinnostavat yhä useampaa, Kristina Cruises ennustaa. Tällainen on esimerkiksi Kristina Cruisesin eteläisen Tonavan risteily, joilla voi tutustua muun muassa Itävallan, Unkarin ja Serbian jokimaisemiin.

– Eteläisen Tonavan risteilyillä tutustutaan viiteen joenvarren valtioon ja neljään pääkaupunkiin. Kierros alkaa Wienistä ja kulkee Bratislavan sekä Budapestin kautta muun muassa historialliseen Pécsiin, ja päättyy Serbian pääkaupunkiin Belgradiin. Jokiristeilyt ovat kansainvälisen risteilybisneksen nopeimmin kasvava osa-alue, Kristina Cruisesin toimitusjohtaja, merikapteeni Mikko Partanen kertoo tiedotteessa.

2 Amazon-joki

Amazon-joen risteilyllä matkailija tutustuu maailman mahtavimpaan virtaan ja trooppiseen sademetsään. Etelä-Amerikan Amazon-joella riittää eksotiikkaa. Kristina Cruisesin jokiristeily lähtee Perusta, Iquitosin kaupungista.

Delfiinejä Amazonilla.

Laivamatkalla voi nähdä eksoottisia viidakkoseutuja, historiallisia kaupunkeja ja syrjäisiä paikkakuntia, joihin ei pääse autolla.

3. Klassikkoristeily Karibialla

Karibian-risteily on risteilylomien klassikko.

Yhden loman aikana voi nähdä useampia kohteita, sillä risteily pysähtyy lähes joka aamu uuteen kohteeseen.

TUI:n matkassa Karibialle pääsee Karibianmeren etelä-, itä- ja länsiosiin. Etelässä matkailijat voivat tutustua muun muassa Saint Lucian, Barbadoksen ja Aruban saarille. Idässä voi nähdä muun muassa Bahaman ja Puerto Ricon, ja pohjoisosien risteilyllä Jamaikan, Meksikon ja Cayman-saaren.

Karibialla seilaa myös yksi maailman suurimmista risteilyaluksista, Harmony of the Seas.

Harmony of the Seas.

4. Norjan vuonoristeily

Norjan vuonoristeily on yksi historiallisimmista.

Hurtigruten-merimatka on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, jota on kuljettu vuodesta 1893 asti. Reitillä ovat kulkeneet niin matkustajat kuin postikin. Kyseessä on myös todellinen luonnonystävän unelmareitti. Risteilymatkustaja voi ihailla yhden matkan aikana Norjan kaunista rannikkoa ja vuonoja.

Paras aika lähteä on kesällä, jolloin risteilymatkustaja voi kokea Norjan keskiyön auringon tai revontulet vuonomaisemissa. Norjan vuonoristeilyjä järjestävät muun muassa Risteilykeskus, Lomalinja ja Kristina Cruises.

5. Lähi-Itä/Dubai

TUI:n Lähi-Idän/Dubain -risteilyt kulkevat Dubaista Omanin puolelle Muscatiin ja sieltä Sir Bani Yas -saaren kautta Abu Dhabiin ja takaisin Dubaihin. Matkalla voi nähdä eräitä alueen kuuluisimmista nähtävyyksistä, kuten maailman korkeimman rakennuksen, 828-metrisen Burj Khalifan.

Burj Khalifa kohoaa yli 800 metrin korkeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?