Lonely Planet hehkuttaa Tallinnaa – 3 uutta matkavinkkiä kaupunkiin

Lonely Planet on nimennyt Tallinnan maailman parhaaksi Best Value 2018 -kaupungiksi.

Lonely Planet valitsi Tallinnan vuoden 2018 Best Value -kohteeksi.

Lonely Planet valitsee joka syksy suosituksensa seuraavalle vuodelle. Ensi vuoden matkailumaaksi matkailuraamattu valitsi Chilen, joka tunnetaan muun muassa häikäisevän kauniista luonnostaan.

Maakohtaisen kategorian lisäksi Lonely Planetilla on muitakin kategorioita. Lonely Planetin kaupunkilistauksesta voit lukea täältä.

Yksi kategorioista on Best Value, eli ”parasta vastinetta rahoille”. Vuonna 2018 titteliä kantaa Tallinna.

Tallinnan valinta Best Value –kaupungiksi ei ihmetytä, sillä kaupunki on saanut maineen helppona matkakohteena, jossa shoppailtavaa riittää ja ravintolatarjonta on monipuolista ja edullista. Lisäksi kaupungissa pääsee nopeasti kaikkialle myös kävellen.

Tallinnassa tuntuu olevan joka visiitillä jotakin uutta, jännittävää nähtävää.

IS esittelee Tallinnan kolme uutta, ajankohtaista matkailukohdetta. Vinkit kertoo sivuillaan Visit Tallinn.

1. Uusi Elokuvamuseo

Viron historiallisen museon yhteydessä toiminut Elokuvamuseo on saanut omat tilat Maarjamäen kartanon puistosta.

Elokuvamuseoon johtaa puiston halki kulkeva ”punainen matto”, jonka varrella voi ihastella Viron elokuvahistorian innoittamia leikillisiä taideteoksia. Ne toimivat johdantona näyttelyyn, joka kertoo sekä virolaisen elokuvan historiasta että kansainvälisen elokuvan kulissien takaisesta maailmasta.

Museoon kuuluu myös 210-paikkainen elokuva- ja konferenssisali, jossa voi järjestää elokuvanäytöksiä ja muita edustustilaisuuksia.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

2. KGB:n vankityrmä

Tallinnan vanhassakaupungissa, osoitteessa Pagari 1, sijaitsevan talon kellarissa toimi neuvostomiehityksen aikana surullisenkuuluisa, pelätty tutkintavankila. Tähän saakka yleisöltä suljettuna olleet KGB:n vankityrmät on nyt avattu matkailijoiden nähtäväksi.

KGB:n vankityrmien avaaminen vierailukohteena palkittiin Tallinnan vuoden 2017 parhaana matkailutekona.

3. Jääkarhut

Tallinnan eläintarhan jääkarhut ovat saaneet uudet, nykyvaatimusten mukaiset napaolosuhteet Polariumista, Tallinnan eläintarhan jääkarhutalosta. Siellä asuu neljä jääkarhua: uros Nord, naaras Friida sekä niiden pennut Aron ja Nora.

Jos visiitti eläintarhassa kiinnostaa, suuntaa kohta Veskimatsaa. Eläintarha sijaitsee sen vieressä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?