Tässä on Suomen kallein hotelli­huone – vieraina valtio­miehiä ja maailman­tähtiä

Suomen kallein hotellihuone löytyy Helsingistä, Hotel Kämpistä. Äveriäille soveltuvaa majoitusta löytyy myös muualta Suomesta.

Mannerheim-sviitti on Hotel Kämpin ylpeydenaihe.

24.10.2017 19:31

Jos haluat luksusta, yövy Helsingissä. Sieltä löytyvät Suomen kalleimmat hotellit, jotka eivät ole suunnattuja halvinta hintaa etsiville majoittujille.

Yksi niistä on luksushotellina tunnettu Haven ja Suomen kuuluisimpiin kuuluva Hotel Kämp.

Ja totta tosiaan.

Kun luksushotellien hintoja vertaa hotellien vertailusivustolla toisiinsa, Hotel Kämp on Suomen kallein.

Sen huoneista kuuluisin ja ehdottomasti kallein on Mannerheim-sviitti, jonka saa varattua sitovalla ennakkomaksulla 3 252 euron hintaan. Kyseessä on hotellin ylpeydenaihe, joka tunnetaan kuuluisista asiakkaistaan. Sviitissä on yöpynyt muun muassa Madonna.

Hulppea on myös sviitin sisustus.

Mennerheim-sviitti on Hotel Kämpin ylpeydenaihe.

Sviitti avautuu Esplanadin puistoon päin ja siellä on laajojen oleskelutilojen lisäksi kaksi suurta makuuhuonetta, kaksi olohuonetta, erillinen ruokailutila, työtila ja sauna-kylpytila.

Hotellin historiasta kertovassa kirjassa Kämp – Hotelli ja sen kaupunki Mannerheim-sviittiä kuvaillaan paikaksi, jonka asukkaat ovat kirjavaa seurakuntaa: valtiovieraita, maailmantähtiä ja perheitä. ”Yksi yhteinen piirre heillä on, heillä on normaalia enemmän rahaa käytössä”, hotellin arvovieraista vastaava Erkki Kerttula kertoo kirjassa.

Nosti hintojaan

Hotel Kämp ei piilottele kalliin hotellin mainettaan.

Vuonna 2016 hotellin toimitusjohtaja Laura Tarkka kertoi Ilta-Sanomille, että hotelli on nostanut hintojaan, jotta siellä ei majoittuisi ”vääriä asiakkaita”.

Tarkan mukaan heidän hotellinsa on suunnattu asiakkaille, jotka eivät etsi halvinta hintaa, vaan parasta laatua ja kokemusta.

– Sen vuoksi emme käytä hintaa houkuttelukeinona. Vaikka virallista tähtiluokitusta ei olekaan, on Suomessa vain yksi viiden tähden kriteerit täyttävä hotelli, ja meille riittää hyvin niitä suomalaisia ja kansainvälisiä asiakkaita, jotka valitsevat hotellin laadukkaan palvelun ja korkeatasoisen majoituksen vuoksi, Tarkka kertoi Ilta-Sanomille ja viittasi ainoalla viiden tähden kriteerit täyttävällä hotellilla juurikin Kämpiin.

Lapissa luksusmajoitusta

Jos vain kallein kelpaa, luksusmajoitusta löytyy tietenkin myös Lapista, joka on noussut myös äveriäiden ulkomaisten asiakkaiden suosioon.

Hinnat kohoavat Lapissa vielä Helsingin tavallisia hotellihuoneitakin korkeammiksi, mutta kyseessä ovat erikoismajoitukset, kuten ulkomaalaisissa medioissakin huomioidut lasi-iglut.

Niistä otsikoissa on ollut esimerkiksi Daily Mailin hehkuttama Levin Iglut – Golden Crown, jota kuvaillaan insinöörintyön taidonnäytteeksi. Lasi-igluissa majoittuminen ei ole halpaa lystiä. Kahden hengen majoituksen saa halvimmillaan hintaan 329 euroa yö.

Hinnat tarkistettu 24.10.2017 klo 14.32 hotellien sivuilta ja Trivago-sivustolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?