Tunnettu brittilehti hehkuttaa suomalaista luksusmajoitusta – oikea insinöörityön taidonnäyte - Matkat - Ilta-Sanomat

Tunnettu brittilehti hehkuttaa suomalaista luksusmajoitusta – oikea insinöörityön taidonnäyte

”No nyt on upeaa!” Näillä sanoilla alkaa brittilehden artikkeli, jonka hehkutuksen kohde löytyy niinkin läheltä kuin Suomen Lapista.

24.10.2017 13:59

Perinteiset iglut ovat lumesta rakennettuja asumuksia. Ajatus lumeen kaivautumisesta voi kuitenkin olla pelottava. Onneksi Suomen Lapista löytyy iglujen moderneja versioita, lasi-igluja, jotka tarjoavat iglukokemuksen ilman äärimmäisyyksiä.

Britilehti Daily Mail omistaa kokonaisen artikkelin Levin Igluille. Noin kymmenen kilometrin päässä Levin hiihtokeskuksesta sijaitseva majoituspaikka on brittilehden mukaan ”cool”. Ja kaiken lisäksi ne sopivat talvisen luonnon ja taivaan ihailuun kuin nenä päähän.

Levin Iglut ovat saaneet ylistäviä arvioita myös matkailijoiden vertaisarvioita julkaisevassa Tripadvisorissa. Siellä majoituskohteen on arvioinut 158 henkilöä, jotka ovat antaneet kohteelle 4,5 tähteä viidestä, Daily Mail kertoo.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Eräs kävijöistä hehkuttaa, että lasi-iglut ovat oikea insinöörityön taidonnäyte. Iglut näyttävät isommilta sisältä kuin ulkoa päin.

Upeinta majapaikoissa on, että sisällä voi istua mukavasti lämmin viltti harteilla. Kylmä pakkasmaisema ja taivaalla tuikkivat tähdet näkyvät hyvin mukaviin sisätiloihin. Lasi-ikkunat avautuvat kaikkiin suuntiin.

Mikään halpa lysti kyseessä ei kuitenkaan ole. Iglussa majoittuminen maksaa useamman satasen.

Nämäkin kohteet on huomattu

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Lapin luksuskohteet saavat huomiota maailmalla. Taannoin amerikkalainen Hollywood Reporter –sivusto hehkutti sivuillaan Lapin Aurora Dome -majoitusta ja Rovaniemellä sijaitsevaa Arctic Treehouse Hotellia, joka tunnetaan pesämäisistä sviiteistään ja koko seinän kokoisesta ikkunasta, josta avautuu maisema puiden latvojen yläpuolelle.

Kehuttu Artic Treehouse Hotel näyttää tältä. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Muoniossa sijaitseva Aurora Dome on sen sijaan pyöreä, iglunmuotoinen telttarakennus, jossa yksi seinä on läpinäkyvä. Lämpöeristetty majapaikka soveltuu hienosti revontulien ihailuun.

Igluja löytyy maailmalta useita

Suomalaiset lasi-iglut tuntuvat olevan nyt hitti maailmalla, mutta Suomi ei ole ainoa konseptista tunnettu maa.

Maailman upeimmaksikin tituleerattu lasi-iglu sijaitsee Sveitissä. Iglu-Dorf Zermatt on tehty kokonaan jäästä ja lumesta. Hotellista löytyy myös kuumia lähteitä ja saunoja lämmittelyyn.

Iglu-Dorf Zermatt. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Vuonna 2016 otsikoihin pääsi myös Airbnb-vuokrauspalveluun vuokralle laitettu iglu, joka rakennettiin New Yorkin Brooklyniin itärannikolla riehuneen lumimyrskyn jälkeen.

Need a place to #IglooAndChill? Come stay in the #IndiaStreetIgloo on @Airbnb. https://t.co/9mvBkLiFQm @VICE pic.twitter.com/Li637pKeP9— Patrick M. Horton (@patrickmhorton) 24. tammikuuta 2016

Voit katsoa tviitin myös täältä!

Yöpymishinta iglussa oli 200 dollaria, eli 184 euroa.

Horton ei kuitenkaan onnistunut tekemään iglullaan rahaa – ainakaan Airbnb:n kautta. Palvelu poisti ilmoituksen, sillä asunto ei täyttänyt ”asumisvaatimuksia”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?