Finnairin lento 666 kohtaa loppunsa – viimeiselle matkalle perjantaina 13. päivänä

Julkaistu:

Lentoyhtiö Finnair kertoo paljon huomiota herättäneen lennon tietojen tulevan muuttumaan.
Taikauskoisimmat olisivat tältä lennolta jääneet pois, mutta pelottomia matkustajia lennon nimi tai päivämäärä ei tuntunut haittaavan.

Lentoyhtiö Finnairin lento AY666 Tanskan pääkaupunki Kööpenhaminasta Helsinkiin lähti liikkeelle viimeisen kerran tänä perjantaina.

Finnair on lennättänyt matkaajia ”AY666 to HEL” -yhdistelmällä Kööpenhaminasta aina vuodesta 2006 lähtien. Lentoja on osunut myös aiemminkin perjantai 13. päivälle, jolloin monet mediat maailmallakin ovat aiheeseen tarttuneet.

Numerolla 666 on raamatussa mainittu pedon luku, joka usein liitetään paholaiseen. Lyhenne ”HEL” taas muistuttaa englanninkielistä maailmaa sanasta ”hell”, eli helvetti.

Kun huomioon otetaan vielä pahan onnen päiväksi nimetty perjantai 13. päivä, niin vitsien heitoilta lennon tiedoista ei ole vuosien aikana voitu välttyä.

Tänään viimeisestä lennosta uutisoi esimerkiksi brittilehti Telegraph.Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Helsingin lentokenttä tiedotti lennosta ja sen tunnisteiden muutosta omalla Twitter-tilillään perjantaina.

Alkaen lokakuun 29. päivästä Finnair muuttaa osan lentojen tiedoista ja yksi muuttuvista on juuri taikauskoisempia pelottanut 666-lento Helsinkiin.

Jatkossa lento kulkee numerolla AY954.

Brittilehdelle yhtiöstä kerrottiin, että 666-lentoja Helsinkiin on lennetty yhteensä 21 kertaa viimeisen 11 vuoden aikana päiväyksellä perjantai 13. päivä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt