Kittilässä sijaitsee upea unohdettu luontokohde – järvi on kuin täydellinen kopio Suomen kartasta - Matkat - Ilta-Sanomat

Kittilässä sijaitsee upea unohdettu luontokohde – järvi on kuin täydellinen kopio Suomen kartasta

Neitokainen-järvi on säilyttänyt uskomattoman hyvin muotonsa liki 30 vuoden ajan.

Neitokainen sijaitsee Kittilän kupeessa.

10.10.2017 15:32

Jos et vielä ole käynyt Neitokainen-järvellä, nyt kannattaa kiiruhtaa. Varsinkin, jos jollain ilveellä pääset ihailemaan sitä ilmasta käsin.

Neitokainen on Kittilän Lainiossa sijaitseva tekojärvi, joka on kaavailtu Suomi-neidon muotoiseksi. Tähän aikaan vuodesta Neitokainen saa ympärilleen kirjavan, ruskan värittämän hunnun, joka tekee järvestä henkeäsalpaavan ilmestyksen keskellä Lapin luontoa.

Vuonna 1991 rakennetusta luontoteoksesta on vastuussa rakennusmestari Esko Sääskilahti, jonka mukaan järven ympärille suunniteltiin aikoinaan matkailupalveluita turisteille.

  • Alla olevaa kuvaa zoomaamalla voit katsoa, miltä Neitokainen näyttää Google Maps -karttapalvelussa.

Suuri suunnitelma tyssäsi kuitenkin 90-luvun lamaan ja Neitokainen jäi lepäämään keskelle maastoa ypöyksin.

Neitokainen on 116 metriä pitkä ja metrin syvä. Se on säilyttänyt alkuperäisen muotonsa uskomattoman hyvin liki 30 vuoden ajan aina Ahvenanmaata myöten.

Kotimaisia luontokuvia julkaiseva visitingfinland -sivusto sekä visuaalista tarinankerrontaa harjoittava Musko Visuals ovat jakaneet Instagramissaan kuvia Neitokaisesta. Kuvista ylempi on julkaistu syyskuun lopulla, vehreämpi vain kuukautta aiemmin.

Kuvan on ottanut Janni Laakso. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuvan on ottanut Musko Visuals. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Juttua muokattu 11.10 klo 12.30: Lisätty valokuvaajien nimet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?