Tältä näyttää Viking Linen uusi alus, joka tulee liikennöimään Turusta Tukholmaan

Viking Linen uusi alus aloittaa liikennöinnin Turusta Tukholmaan. Ilta-Sanomat esittelee havainnekuvat vuonna 2020 valmistuvan laivan sisältä.

Aluksen suunnittelussa teemana on saaristo.

2.10.2017 12:23 | Päivitetty 3.10.2017 17:20

Viking Line on tilannut uuden matkustaja-aluksen, joka tulee valmistumisensa jälkeen liikennöimään Turusta Ahvenenmaan kautta Tukholmaan. Aluksen arvioitu toimitusaika on vuonna 2020.

– Alus aloittaa liikennöinnin joko vuoden 2020 lopulla tai alkuvuodesta 2021. Ajankohta tarkentuu myöhemmin kun rakentaminen on päässyt vauhtiin, Viking Linen tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo Ilta-Sanomille.

Piazza on aluksen sydän. Tilan keskellä on led-seinä, jossa voi näyttää mitä tahansa kuvaa.

Koko aluksen suunnittelussa teemana on saaristo, Grönlund kertoo. Sitä tuodaan esille niin suurilla ikkunoilla kuin sisustuksella.

Aluksen sydän on nimeltään Piazza. Se sijaitsee keskellä alusta kannella yhdeksän ja muuntuu erilaisiin tarkoituksiin.

– Keskellä on led-seinä, johon voi ajaa mitä tahansa kuvaa. Valoseinän edessä on pieni lava, jota voi käyttää vaikka pianistille tai kokousvieraille, Grönlund kuvailee.

Laivan sisustuksesta vastaa ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm, joka yhdistää suunnitelmissaan skandinaavista keveyttä ja leikkisyyttä.

Ravintola Casual tulee sijaitsemaan laivan kymmenennellä kannella, aluksen etuosassa.

Laivan suunnittelussa huomioidaan risteily- ja reittimatkustajat, lapsiperheet, kokousasiakkaat sekä rahtiliikenteen tarpeet.

– Olemme huomioineet myös ulkomaiset asiakkaamme, jotka eivät ehkä ole aikaisemmin kokeneet upeita saaristonäkymiä, tarjoamalla vielä enemmän meri- ja saaristomaisemia, kertoo tiedotteessa Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Viking Linen uuden aluksen pituus tulee olemaan 218 metriä, paino 63 000 tonnia, ja tilaa on 2 800 matkustajalle. Aluksessa on 1 500 metriä rahtikaistoja.

Alus rakennetaan Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:n telakalla Kiinassa yhteistyöprojektina, johon osallistuu useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia. Suunnittelussa on painotettu sekä ympäristön huomioonottavia ratkaisuja, että innovatiivisia energiatehokkuussovelluksia.

Vertailimme hiljattain Tallink Siljan ja Viking Linen laivojen suosituimmat hytit. Kuvat hyttivertailusta voit katsoa täältä.

Korjaus 3.10.2017 klo 17.16: Uudessa aluksessa on 1500 metriä rahtikaistoja. Aluksen rahtitilan pituus ei ole 1500 metriä, kuten jutussa ensin luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?