Matkat

Maailman kaunein maa löytyi Euroopasta – kuvat: Näissä maisemissa aika pysähtyy

Julkaistu:

Matkat
Euroopan ja koko maailman upein maa tunnetaan linnoistaan ja erinomaisesta viskistään.
Asumme kauniissa maailmassa, josta löytyy toinen toistaan upeampia paikkoja. Iso valliriutta, Mount Everest ja Grand Canyon kuuluvat eräisiin niistä.

Mutta mikä on maailman kaunein maa? Sitä matkaoppaistaan tunnettu Rough Guide kysyi lukijoiltaan.

Lukijoiden suosikiksi nousi lukuisista linnoistaan, tuulisista rannoistaan ja Loch Nessin hirviöstä tunnettu Skotlanti, aol.com kertoo.


Skotlanti on erityisen hyvä kohde luontomatkailijalle. Maasta löytyy muun muassa maailman kauneimpien kansallispuistojen listalle päässyt Cairngormsin kansallispuisto sekä Ilta-Sanomien esille nostama Fairy Pools; luontokohde, jossa voi uida ulkoaltaissa ja ihailla vesiputouksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Skotlannin suosituin alue kuvakollaaseistaan tunnetussa Pinterestissä on sen sijaan Jarlshofin alue pääsaaren eteläkärjessä. Siellä voi tutustua arkeologiaan.

Historian ystäville Skotlannissa riittääkin nähtävää. Maan vanhimmat rakennelmat ovat esihistoriallisia kivirakennelmia.


Ja mitä Skotlanti olisi ilman viskiään? Se on maan kansallisjuoma. Viskiniekka-blogissa kerrotaan, että Skotlannissa tuotetaan viskiä yli sadalla tislaamolla. Lähes jokaisella on oma ikoninen ja hieno historiansa sekä ainutlaatuinen valmistusprosessi ja maku.

Lukijoiden muut suosikit näyttävät tältä:

2. Kanada

3. Uusi-Seelanti

4. Italia

5. Etelä-Afrikka

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt