Matkat

8 veret seisauttavan upeaa paikkaa, jotka tulisi nähdä kerran elämässä

Julkaistu:

Matkat
Nämä kymmenen paikkaa ovat niin upeita, että niihin kaikkiin haluaisi matkustaa tämän elämän aikana.
Born2invest-sivusto kokosi listan maailman kymmenestä upeasta paikasta, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä omalle bucket listilleen.

Inspiroiduimme matkavinkeistä niin, että kokosimme samaan tyyliin omamme.

Nämä kymmenen paikkaa on pakko kokea!

1. Rooma, Italia

Tämä vaikuttava kaupunki perustettiin 700 vuotta ennen ajanlaskua.


Kaupunki on täynnä toinen toistaan kuuluisampia nähtävyyksiä. Jonot Vatikaaniin ja Colosseumiin voivat kuitenkin olla niin pitkät, että pelkästään samoilu kaupungin kujilla voi olla nautinnollisempaa kuin pakollisiin kohteisiin jonottaminen.

2. Cartagena, Kolumbia


Jos kaipaat väri-ilotulitusta synkkään talveen, lähde Kolumbian Cartagenaan. Sen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintölistalle ja on niin kaunis, että heikompia heikottaa. Kohde sopii myös ruokamatkailijalle, sillä vanhankaupungin ravintolatarjonta on erittäin kattava.

3. Huairou, Kiina


Kiinan muuri on ihmiskunnan historian suurin rakennelma. Sen pituutta on vaikea määritellä, mutta laajimman määritelmän mukaan sen arvellaan olevan yli 20 000 kilometrin mittainen. Kiinan muuri on paitsi matkustajien, myös valokuvaajien unelma.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

4. Havanna, Kuuba

Kuuba on kolmannen maailman maa, joka on kulttuurinsa puolesta suurmaa, Folke West kuvaili Ilta-Sanomille aiemmin.


Kuubaan matkustaessasi koet jotakin ainutlaatuista. Se on taatusti erilainen matkakohde ja aina yllätyksiä täynnä.

5. Tansania


Rakastatko eläimiä? Lähde Tansaniaan. Maan suosituin safarialue on Serengetin kansallispuisto, jossa tavoite on bongata viisi suurta, eli leijona, leopardi, elefantti, biisoni ja sarvikuono. Maalla on tarjolla myös muuta eksotiikkaa, kuten vuoristoa ja hiekkarantoja.

6. Rio de Janeiro, Brasilia


Rio de Janeiro on täynnä elämää ja nähtävyyksiä. Kerran vuodessa järjestettävä sambakarnevaali on vuoden kohokohta, mutta nähtävää riittää vuoden ympäri. Pelkästään rantoja kaupungissa on yli 20.

7. Palawan, Filippiinit

Palawanin saari Filippiineillä on pala paratiisia. Maailman kauneimmaksi saareksi valittu paikka sopii erityisesti kauniin luonnon ystäville.


Palawanin erikoisuus on maanalainen joki, joka virtaa luolan sisällä.

8. Suomen Lappi


Monet matkustavat lomallaan mahdollisimman kauas etelään, mutta eivät käy koskaan Suomen Lapissa. Kotimaastamme löytyy kuitenkin jotakin täysin ainutlaatuista. Lapin luonnon kauneuden ovat huomanneet jo ulkomaalaiset, joiden määrä on ollut viime vuosina huimassa kasvussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt