7 salaisuutta risteilijöiltä: Työntekijöiden elo yhtä tosielämän Lemmenlaivaa, 16-tuntisia työpäiviä...

Risteilyalus on kuin maailma pienoiskoossa. Siksi siellä ihastutaan, rakastutaan ja kohdataan hankaluuksia niin kuin muuallakin.

5.9.2017 16:30

Entiset ja nykyiset työntekijät paljastavat Reddit-sivustolla, minkälaista työnteko maailman suurimmilla risteilyaluksilla oikeasti on. Ajatukset on koonnut yhteen Popsugar-sivusto, joka paljastaa nyt seitsemän salaisuutta aluksilta.

1. Työssä on hyvät ja huonot hetkensä

Edulliset drinkit, upeat juhlat ja rahan säästämiseen soveltuva elämäntapa kuuluvat matkustamisen ohella työn hyviin puoliin. Aluksilla pääset myös verkostoitumaan erittäin hyvin. Heräät usein uudessa maassa, joten verkostosi on kaiken lisäksi hyvin kansainvälinen.

Mutta entäpä ne miinuspuolet?

Kamalinta ehkäpä on, että asiakas on aina oikeassa, etkä pääse heistä eroon, sillä kannat vaatteissasi henkilökunnan nimitarraa. Työpäivät ovat usein pitkiä. Ei ihme jos väsyttää, sillä moni työskentelee päivässä 16 tuntia putkeen.

2. Työntekijät tuntevat matkakohteen hyvin

Risteilijöiden työntekijöillä on usein paras tieto matkakohteesta. He tietävät, missä on turvallista kävellä ja mistä löytyvät parhaat baarit tai ravintolat. Mikäli siis lähdet laivasta samaan aikaan kuin henkilökunta, seuraa suosiolla heitä.

3. Varaudu – saatat rakastua

Risteilyaluksien työntekijät ihastuvat ja rakastuvat toisiinsa yhtenään. Laivalla työskennellyt, itseään keskinkertaisen näköiseksi ja ujoksi kuvaileva mies kertoo muodostaneensa suhteita peräti seitsemän eri henkilön kanssa. Lemmenlaiva-nimitys ei ole siis kaukaa haettu.

Suhteet työntekijöiden ja asiakkaiden välillä ovat kuitenkin kiellettyjä.

4. Palkan lisäksi nautit muista etuuksista

Säästäminen risteilyaluksella on helppoa, sillä laivalla rahaa ei juurikaan kulu.

”Ainut asia mistä maksan ovat drinkit”, yksi laivatyöntekijä kertoo.

Peruspalkan lisäksi työntekijät nauttivat muista etuuksista. Työntekijät voivat saada esimerkiksi alennuksia vapaa-ajan risteilymatkoista.

Kaiken lisäksi työtä on melko helppoa saada – ainakin jos pärjää yleensä hyvin työhaastatteluissa ja tietää mitä on tekemässä, kuten yksi työntekijöistä kuvailee.

5. Siisteys on erittäin tärkeää

Oletko huolissasi risteilijöiden hygieniasta? Huoli pois.

Työntekijöiden tulee pestä kätensä tullessaan ja lähtiessään henkilökuntaravintolasta. Kanalla, merenelävillä, leivällä ja vihanneksilla on omat jääkaappinsa, jotka siivotaan päivittäin. Jopa hissien pienimpiä yksityiskohtia kiillottamaan löytyy omat henkilönsä.

Siisteydestä siis pidetään erittäin hyvää huolta.

6. Sairastunut eristetään

Jos työntekijä sairastuu, hänet eristetään jopa viikoksi niin, ettei hän saa lähteä hytistään. Jopa ruoka tuodaan silloin eteen pienessä suljetussa purkissa.

Tartuttamiseen ei ole varaa, sillä risteilyaluksilla käy viikoittain jopa 4000 ihmistä. Jos yli viisi prosenttia heistä sairastuu, tilanne alkaa muuttua ikäväksi.

7. Satamapäivä on vapaapäivä

Kun laiva saapuu satamaan, useimmat työntekijät ovat matkustajia muiden joukossa. He saavat siis lähteä ulos pitämään hauskaa. Vastapainoksi työntekijät painavat erittäin pitkää päivää silloin, kun laiva seilaa koko päivän merellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?