Opettajamies tallensi Thaimaan hylätyt paikat pysäyttäviin kuviin: Ostoskeskus täynnä kaloja, lentokoneiden hautausmaa...

Thaimaan hylätyt paikat kiinnostavat myös turisteja. Amerikkalainen Daxton Ward on ikuistanut kuviinsa rappeutuneiden paikkojen kiehtovuuden.

Amerikkalainen Daxton Ward on ikuistanut kuviinsa Thaimaan hylättyjä ja keskeneräisiä kohteita.

5.9.2017 14:10

Amerikkalainen opettaja Daxton Ward, 36, muutti Thaimaahan vuonna 2003 ja on siitä lähtien tallentanut kameraansa hymyjen maan tuntemattomampaa puolta, hylättyjä paikkoja, Caters News Agency kertoo.

Mies kertoo rakastavansa maan katuelämän kuvaamista, mutta myös hylättyjen paikkojen outo kauneus viehättää osa-aikaista valokuvaajaa.

Tämä otos on lentokoneiden hautausmaalta. Paikka sijaitsee pääkaupunki Bangkokissa. Alueelta löytyy useita MD-82-suihkukoneita. Lentokoneet tuotiin paikalle joitakin vuosia sitten. Tarkoitus oli luoda baarialue, jossa lentokoneiden runkoja olisi käytetty osana rekvisiittaa.

Yritys epäonnistui ja nykyään lentokoneet ovat paikalla hylättyinä.

Lentokoneiden hautausmaalla vierailevat nykyään myös turistit. Kävijöiltä veloitetaan 300 bahtia, eli noin kahdeksan euroa. Pääsylippuja myy iäkäs nainen, joka asuu alueella perheensä kanssa.

Muutoin thaimaalaiset pitävät vastaavia hylättyjä paikkoja usein kirottuina, Ward kertoo.

– Näin ajatellaan, vaikka kukaan ei olisi menehtynyt paikassa.

Ward on ikuistanut kuviinsa myös tyhjiä rakennelmia ja ostoskeskuksia.

Bangkokissa sijaitsevan New World Mall -ostoskeskuksen ruostuneet liukuportaat ovat pysäyttävä näky. Vuonna 1982 rakennettu ja vuonna 1999 tulipalossa tuhoutunut ostoskeskus tunnetaan myös kaloistaan, jotka uiskentelivat pitkään keskuksen vesilammikoissa.

Paikallisten istuttamat kalat alkoivat kiinnostaa myös turisteja, ja lopulta paikasta tuli niin suosittu, että se piti sulkea turvallisuussyistä aidoin. Sittemmin kalat siirrettiin uimaan väljemmille vesille.

Lähteet: Caters News Agency, CNN, Daily Mail, azula.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?