Maailman kauneimmat paikat on valittu – tässä ne ovat kahdeksassa satumaisen upeassa kuvassa

Forbes-lehti valitsi maailman kahdeksan kauneinta paikkaa.

Suomalaistenkin suosikkikohde Bali on uuden listauksen mukaan yksi maailman kauneimmista paikoista.

Nämä kahdeksan paikkaa löytyvät Forbesin listalta. Tosimatkaajat kertovat, mikä kohteissa todella kiehtoo:

1. Bali, Indonesia

Balia kutsutaan Jumalten saareksi, eikä syyttä. Bali on yhdistelmä upeita maisemia ja eksotiikkaa. Kyseessä on Indonesian ylivoimaisesti suosituin turistikohde, jonne myös monet suomalaiset matkustavat.

Bali on tehnyt vaikutuksen moniin. Muun muassa yli sadassa maassa vieraillut matkabloggaaja Anna-Katri Räihä valitsi sen taannoin yhdeksi maailman upeimmista kohteista.

– On ehkä vaikea selittää tarkasti, mikä Balissa vetoaa, mutta uskoisin sen olevan sopiva yhdistelmä kaikkea sitä, mitä matkakohteelta voi toivoa: upeita ja erilaisia maisemia, eksoottista kulttuuria ja ystävällisiä paikallisia ihmisiä.

2. Grand Canyon, Usa

Arizonan ykkösnähtävyys Grand Canyon on 446 kilometrin pituinen ja parhaimmillaan lähes 30 kilometrin levyinen jyrkkäreunainen kanjoni. Kohde on valittu maailman seitsemän ihmeen joukkoon.

Kohteessa käy miljoonia vierailijoita vuosittain. Kuvat alueelta todistavat, että kävijäryntäykselle on perusteita.

3. Halonginlahti, Vietnam

Halonginlahti on merenlahti Vietnamin pohjoisosassa. Halonginlahti tunnetaan yli tuhannesta saarestaan, joista löytyy muun muassa kiehtovia luolia. Lahteen tutustuu risteilyllä, joka on kaiken lisäksi edullinen.

4. Himalaja, Nepal

Himalaja tunnetaan kiipeilymatkailijoiden suosikkikohteena, eikä ihme. Maisemat vuoristossa ovat henkeäsalpaavan upeat. Myös vuoristokylien tunnelmaa ja ihmisten ystävällisyyttä kuvaillaan ainutlaatuiseksi.

5. Petra, Jordania

Petran arkeologinen rauniokaupunki on historianystävän pakollinen käyntikohde.

Elokuvan Indiana Jones ja viimeinen ristiretki lopun ulkokohtauksia kuvattiin Petrassa.

Petra nimettiin vuonna 1985 Unescon maailmanperintökohteeksi.

6. Rauniokaupunki Bagan, Myanmar

Myanmarin rauniokaupunki Bagan tunnetaan muun muassa kauniista auringonlaskustaan. Alueella on yli 2000 ikivanhaa temppeliä. Maisemat ovat kuin suoraan Indiana Jonesista, maailmanmatkaaja Riku Rantala kertoo. Jos olet käynyt Kambodzan Angor Watissa, kokemus Baganissa on vieläkin överimpi, Rantala lupaa.

7. Rio de Janeiro, Brasilia

Atlantin valtameren rannalla sijaitseva Rio de Janeiro on tanssin, värien ja ilon kaupunki. Vuoden kohokohta on laskiaisen aikaan järjestetty sambakarnevaali. ”Kerro suomalainen vappu sadalla, niin alat päästä tunnelmaan”, Juhani Korhonen kirjoittaa.

Ole kuitenkin tarkkana, sillä tietyt osat Rio de Janeirosta on valittu myös turvattomimpien kohteiden listalle.

8. Torres del Painen kansallispuisto, Chile

Patagoniassa sijatiseva Torres del Painen kansallispuisto on luonnonystävän unelma. Alueen vuoriin, jäätiköihin, järviin ja jokiin voi tutustua vaikkapa hevosen selästä käsin. Retkeilyreittien pituudet vaihtelevat päivästä usean päivän vaelluksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?