Suomalaismies ikuisti valtavan vesiputouksen, jonka kauneus vetää hiljaiseksi – ja se löytyy ihan naapurista - Matkat - Ilta-Sanomat

Suomalaismies ikuisti valtavan vesiputouksen, jonka kauneus vetää hiljaiseksi – ja se löytyy ihan naapurista

Julkaistu: 30.8.2017 12:21

Suomalaismies ikuisti kuviinsa huikean vesiputouksen. Massiivinen näky sijaitsee todella lähellä.

Moni matkustaa Viroon vieraillakseen maan pääkaupungissa Tallinnassa. Maalla on kuitenkin tarjottavaa myös luontomatkailijoille.

Viron luonto on täynnä kontrasteja: soita, kumpuilevaa maastoa, jokia, järviä, metsiä ja niittyjä, jotka muuttuvat vuodenaikojen mukaan, Visit Estonia kertoo.

Vesiputouksista kiinnostunut voi vierailla vaikkapa maan leveimmällä Jägalan vesiputouksella, joka sijaitsee Pohjois-Virossa, Harjumaan Jõelähtmessä.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Putous on yli 50 metriä leveä ja vesi putoaa siellä kahdeksan metrin matkan.

Paikalla kannattaa vierailla myös talvella, sillä jäätyneet vesimassat muodostavat upean jääseinän, jonka edessä on näyttäviä jääpuikkoja.

Kartanopuiston helmi

Toinen huikea vesiputous sijaitsee Harjumaalla, Keila-Joan kylässä. Keila-vesiputous on kuusi metriä korkea ja kymmeniä metrejä leveä. Putoukselle kuljetaan kahden riippusillan yli.

Alueella on myös kunnostettu vesivoimalaitos, ja lähellä sijaitsee upea, uusgoottilaisuudesta inspiraationsa saanut kartano puistoineen. Ympärille levittäytyvä luontopolku on kolme kilometriä pitkä. Polulla on opastauluja, jotka kertovat alueen historiasta ja luonnosta.

Matkailua harrastava Markus Mäntykannas ikuisti Keilan vesiputouksen kuviinsa ja videoonsa. Katso ylhäältä upea video alueelta!

Markus Mäntykannas kuvasi Keilan vesiputouksen. Voit katsoa kuvan myös täältä!