4 ihmistyyppiä, jotka ärsyttävät suomalaisia ulkomailla yli kaiken – pahin on toinen suomalainen

Nämä ihmiset voivat pilata koko lomamme.

Toiset matkailijat ärsyttävät muun muassa jo siksi, että heitä on monessa paikassa liikaa.

3.9.2017 8:08

Jos lueskelee netistä matkailuun liittyviä kommentteja ja keskustelupalstoja ja muistelee siinä sivussa vähän omia matkakokemuksiaan, ymmärtää, että mehän olemme mielensä pahoittajia koko kansa, myös lomalla.

Basaareissa voi ärsyyntyä tyrkyttävistä kauppiaista.

Nämä ihmiset voivat mahdollisesti pilata ihan koko ulkomaanmatkamme:

1. Tyrkyttäjät

Ravintoloiden sisäänheittäjät, ranta- ja ruokarauhan rikkovat kaupustelijat sekä kaikki kyytejään tai palvelujaan väen väkisin tyrkyttävät ammatinharjoittajat ovat järjestäen ärsyttäviä. Aivoon ottavat myös basaarikauppiaat, jotka tuputtamisen lisäksi myös liki pakottavat tinkaamaan – ja sitten tietenkin ostamaan.

Ehkä ärsyttävintä tässä on se, että vaikka tyrkyttämisen taustalla onkin elannon hankkiminen ja omassa kulttuurissaan täysin normaali ja odotettu käyttäytyminen, eikä siis varsinaisesti meihin suomalaisiin kohdistuva kiusa, kiusaamiselta se nyt kumminkin tuntuu.

2. Matkakaverit

On todella ärsyttävää, jos matkalle mukaan lähtenyt perhe tai seurue, kaveri tai tuttava paljastuu ärsyttävän pihiksi tai tuhlailevaksi, suorittajaksi tai alisuorittajaksi.

Tai kaveri on tietävinään kaikesta kaiken tai ei tiedä mistään mitään, on juopottelija tai absolutisti, turhan marisija tai mihin tahansa mukisematta tyytyvä. Pingottaa tai ottaa liian rennosti. On someaddikti tai vaikka laihduttaja.

Sellainen matkaseura ottaa aina jotenkin hermoon, joka toimii liian eri tavalla, tai liian samalla tavalla kuin mitä itse.

3. Toiset matkailijat

Toiset matkailijat törttöilevät, meluavat ja haisevat. He ovat epäkohteliaita, ahneita, moukkamaisia – tai lapsia ja heidän välinpitämättömiä vanhempiaan. Erityisen ärsyttäviä muut ihmiset ovat lentokoneessa, jossa heitä ei pääse mihinkään pakoon ja jossa on pakko istua kököttää suomalaisittain ajateltuna todella ärsyttävän ahtaasti.

Kavereista ja tuttavista saattaa matkalla paljastua yllättäviä, ärsyttäviä piirteitä.

Toiset matkailijat eivät osaa jonottaa. He syövät parhaat ruoat buffetpöydästä, etuilevat tai hidastelevat sekä varaavat aurinkotuolit, vaikka eivät niitä käytäkään. Toiset matkailijat ruuhkauttavat kadut ja kulkuneuvot sekä kaikki parhaat nähtävyydet olemassaolollaan ja selfie-kepukoillaan.

He valtaavat autiot rannat ja muuttavat aidot paikalliskylät epäaidoiksi. He ovat ärsyttäviä, koska he änkeävät kaikkialle ja heitä on liikaa.

4. Toiset suomalaiset

Kaikista ärsyttävin toinen matkailija on suomalainen. Juuri mikään ei ole ulkomaan lomamatkalla niin ärsyttävää kuin toisen suomalaisen kohtaaminen vahingossa – ja varsinkin paikassa, jossa heitä ei todellakaan ”kuuluisi” olla – kuten jollakin oikein kaukaisella saarella.

Yksi loman tarkoituksistahan on päästä lomalle Suomesta ja suomalaisista!

Muissa suomalaisissa lomailijoissa jurppii erityisesti se, että heidät on niin ärsyttävän helppo tunnistaa suomalaisiksi: ulkonäöstä, vaatteista ja asusteista. Olemuksesta ja käytöksestä. Kielestä. He vain ovat niin ärsyttävän silmiinpistävästi suomalaisia.

Ps. Emmehän me oikeasti ole tällaisia, emmehän?

Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Mira Jalomies antaa matkailuun liittyviä sisäpiirin vinkkejä.

Mira Jalomies on yli 80 maassa reissannut matkatoimittaja ja -kirjoittaja, joka pitää Exploras -matkailusivustoa ja -blogia. Hän matkailee työkseen, ilokseen ja elämäntavakseen, ja viihtyy niin rannalla, kaupungissa kuin viidakossakin. Useimmiten hän reissaa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Miran koti on tällä hetkellä Malesiassa, mutta se on ollut myös Brasiliassa ja 13 vuotta Espanjassa.

Mira kannustaa ihmisiä matkailemaan enemmän ja rohkeammin. Siksi palstalla annetaan matkusteluun liittyviä kohde- ja hyötyvinkkejä, riemukkaita kulttuurieroja unohtamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?