50 000 euron maailmanympärimatkan tehnyt Anna-Katri listaa 6 upeinta kohdetta – näihin on päästävä!

Anna-Katri Räihä on nähnyt matkoillaan yli sata maata.

Adalmina’s adventures -blogia kirjoittava Anna-Katri Räihä kärsii parhaillaan reissukrapulasta. Samalla hän iloitsee paluustaan Suomeen ja ystäviensä näkemisestä – sekä potee älytöntä matkakuumetta.

Anna-Katri lähti viime syksynä unelmiensa reissulle, kymmenen kuukauden maailmanympärimatkalle. Suomeen hän saapui elokuun puolivälissä eli pari päivää sitten.

Pitkän matkansa aikana Anna-Katri pääsi ”satasen kerhoon”, eli hän on nyt matkustanut yli sadassa maassa.

– Maailmanympärimatkani aikana kävin 25 uudessa maassa. Lisäksi vierailin Australiassa, Indonesiassa, Thaimaassa, Keniassa ja Tansaniassa, joissa olen käynyt jo aiemmin, Anna-Katri kertoo Me Naisille.

Sri Lankalla Anna-Katri tykästyi luonnonpuistoihin.

Matkansa Anna-Katri aloitti Etelä-Afrikasta ja lopetti Balille. Bloggaajan matkabudjetti oli aluksi 40 000 euroa, mutta hän myöntää ylittäneensä sen reissun aikana.

– En ole kaikkia kuluja vielä laskenut yhteen, mutta arvioisin matkan kokonaishintalapun olevan noin 50 000 euroa.

Uudessa postauksessaan hän on listannut maailmanympärimatkansa suosikkikokemukset, joihin kuuluvat muun muassa leirielämä Namibiassa ja laskuvarjohyppy Uudessa Seelannissa. Entä mitkä ovat hänen suosikkimaansa?

– Kohteita on vaikea laittaa suosikkijärjestykseen, ja lista saattaakin aina vähän vaihdella. Voisin vielä hyvin lisätä listalleni Nicaraquan, Ecuadorin, Galapagossaaret tai Myanmarinkin.

Anna-Katri listasi Me Naisten pyynnöstä kuusi parasta kohdetta, joissa hän on koskaan matkustanut.

1. Etelämanner

”Maailmanympärimatkani Etelämanner-risteilyä harkitsin todella pitkään. Onneksi kuitenkin päätin sen tehdä kalliista hinnasta huolimatta, sillä se oli ehdottomasti paras kokemus koko matkailuhistoriani aikana!

Anna-Katri suosikkipaikassaan Etelämantereella.

Koskematon valkoinen erämaa oli valtavan kokoinen ja upeampi kuin osasin kuvitellakaan. Vaikuttavien jäävuorimaisemien lisäksi Etelämantereen eläimistö hurmasi: pikkupingviinejä oli joka puolella ja valtavia valaita pomppimassa laivan ympärillä. Kaiken kruunasi ihan mielettömän hyvin toteutettu risteily, jossa oli ammattimainen henkilökunta, hienot tutkimusaluksen puitteet sekä uudet, samanhenkiset matkaystävät.”

2. Bali

”Kaakkois-Aasian reissuosuuden alkutaipaleella Bali teki minuun lähtemättömän vaikutuksen – niin suuren, että palasin sinne loppulomastani takaisin peräti viideksi viikoksi. On ehkä vaikea selittää tarkasti, mikä Balissa vetoaa, mutta uskoisin sen olevan sopiva yhdistelmä kaikkea sitä, mitä matkakohteelta voi toivoa: upeita ja erilaisia maisemia, eksoottista kulttuuria ja ystävällisiä paikallisia ihmisiä.

Anna-Katri on käynyt Balilla monta kertaa.

Oman lisänsä antaa Balin aktiviteettitarjonta, joista suosikkieni surffauksen ja joogan suhteen Bali on varmasti yksi maailman parhaimmista matkakohteista. Kun siihen yhdistetään vielä helppo ja ainakin toistaiseksi suhteellisen halpa elämä, en ihmettele yhtään, että niin moni matkailija jumahtaa Balille.”

3. Namibia

”Namibian tarjoamia maisemia en ollut nähnyt koskaan aikaisemmin, ja kaikessa karuudessaan ja kuivuudessaan tämä maa oli silti omalla erikoisella tavallaan uskomattoman kaunis. En varmasti tule koskaan unohtamaan leirielämäämme keskellä ei-mitään, kun uusien matkaystävieni kanssa istuimme iltaa leirinuotiolla aamuyöhön saakka.

Roadtripillä Afrikan halki suosikiksi nousi Namibia.

Telttailussa oli omanlaista eksotiikkaa villin luonnon keskellä, ja muutamina öinä raahasin pelkän patjan ja makuupussin ulos ja nukahdin kirkasta tähtitaivasta katsellen. Ja sitten ne auringonlaskut Namibiassa! Erityisesti Etoshan luonnonpuisto tarjosi parastaan auringonlaskun aikaan, kun eläimet kerääntyivät vesialtaalle juomaan.”

5. Bolivia

”Bolivian suhteen minulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia, mutta maa hurmasi lopulta täysin upeilla vuoristomaisemillaan. Suola-aavikon ja Andien vuoriston muodostamat maisemat olivat paikoitellen kuin toiselta planeetalta – vaaleanpunaisia flamingoja, turkooseja laguuneja, valkoista suola-aavikkoa ja maan alta pulppuavia laavahöyryjä.

Anna-Katri vietti syntymäpäivänsä Bolivian maisemissa.

Tosin epätodelliseen oloon saattoivat myös vaikuttaa vuoristo-olosuhteet, sillä paikoitellen liikuttiin yli 4 000 metrissä. Myös pienet siirtomaa-ajan kaupungit, kuten kaunis valkoisista rakennuksista koostuva Sucre ja vanha kaivoskaupunki Potosi ovat viihtyisiä ja turvallisempia kuin osasin odottaakaan.”

6. Fidži

”Paratiisisaarikohteista Fidži on kokonaisuudessaan ollut ehdottomasti paras. Siellä yhdistyy se kaikki, mitä kaukaisilta paratiisisaarilta saattaa toivoakaan – saarihyppelyt pienenpienille saarille, joilla ei ole muuta elämää kuin muutamat hassut rantabungalowit ja yksi ravintola. Meri oli turkoosiakin turkoosimpaa, rantahiekka niin valkoista, että siihen melkein sokaistui, ja vehreät palmupuut tekivät saarista trooppisen puutarhan, jossa värikkäät perhoset lentelivät.

Fidžillä yhdistyy se kaikki, mitä kaukaisilta paratiisisaarilta saattaa toivoakaan, Anna-Katri kertoo.

Päivät Fidžillä koostuivat löhöilystä rannalla tai riippumatossa tai pulikoiden linnunmaidolta tuntuvassa meressä joko snorklaten tai vain kelluen. Illalla uni tuli helposti kuunnellen sirkkojen siritystä, ja aamulla bungalowista saattoi herätä aaltojen liplatukseen. Letkeä Fidži time -asenne tarttui jo heti ensimmäisenä päivänä, ja Fidžillä tunsin ehdottomasti rentoutuvani parhaiten.”

Lue myös:

Kuinka taviksella on varaa maailmanympärimatkaan? Suomalaisbloggaaja avaa reissubudjettinsa

Tämä on suurin rahamoka, jonka matkaa suunnittelevat ihmiset tekevät

10 kuvaparia paljastaa, miltä Helsingin nähtävyydet todellisuudessa näyttävät

Miten vaatteet kannattaa viikata matkalaukkuun? Vertailussa kolme tapaa pakata

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?