Todellisia autioita paratiiseja! 5 upeaa saarta, joita turistimassat eivät ole vielä löytäneet

Autioita paratiisisaaria on yhä olemassa.

22.8.2017 17:38

Maailmassa, jonka monet kolkat ovat täyttyneet turisteista, moni haaveilee paratiisista, jossa ei muita matkailijoita näy.

Sellainen paratiisi on muun muassa Tuvalu, jossa kävi Maailman matkailujärjestö UNWTO:n raportin mukaan viime vuonna alle 1000 matkailijaa.

Madventuresista tuttu Riku Rantala hehkutti Tuvalua Ilta-Sanomissa vuonna 2015. Rantalan mukaan Tuvalussa kannattaa käydä pelkästään siksi, että kokisi paikallisen fatelen, eli tanssin ja syömisen siivittämät paikalliset pippalot.

Tuvalun matkan tähtihetkiin kuuluu myös pulikointi laguuneissa, joissa vesi on kristallinkirkasta ja korallit loistavat.

Daily Mail listasi 15 muuta matkakohdetta, joita ei ole turisteilla pilattu. Esittelemme niistä viisi. Lue loput täältä!

1. Kiribati (4 000)

Kiribati ei ole järin tunnettu turistikohde, sillä siellä vieraili viime vuonna vain 4000 henkeä. Saarivaltio sijaitsee käytännössä keskellä ei mitään, Tyynellä valtamerellä. Havaijille on matkaa neljä tuntia.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Eurooppalaiset valaanpyytäjät ja orjakauppiaat saapuivat ensimmäisen kerran saarille 1800-luvulla, mutta läntiset vaikutteet ovat Kiribatissa minimissään.

Saaren leppoisaan elämänmenoon voi tutustua vaikkapa pyöräillen, kävellen tai veneellä. Myös snorklaajat ja sukeltajat löytävät saarelta tekemistä. Onnekas bongaa mereltä rauskuja, värikkäitä kaloja tai vaikkapa delfiinejä, jotka kisailevat mielellään veneiden kanssa.

2. São Tomé ja Príncipe (8 000)

Afrikkalaisessa saarivaltiossa São Tomé ja Príncipessa vieraili viime vuonna 8000 matkailijaa. Syytä visiittiin kuitenkin olisi. Saarivaltion sukellusmahdollisuuksia kehutaan loistaviksi. Myös valaiden ja delfiinien bongaaminen on täällä mahdollista.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Entinen Portugalin siirtomaa viehättää niin ikään arkkitehtuurillaan. Ympärille levittäytyvä sademetsä on vaikuttava.

3. Montserrat (9 000)

Britannian hallinnoima Montserrat sijaitsee itäisellä Karibianmerellä. Tuliperäinen saari oli aikoinaan suosittu lomakohde, mutta hurrigaani Hugo tuhosi paikkoja pahoin vuonna 1989. Turismille tuli takapakkia jälleen vuonna 1995, kun tulivuori Soufrière Hills purkautui.

Nykyään sama tulivuori on saaren päänähtävyys. Saarella vieraili viime vuonna 9000 henkeä.

4. Komorit (24 000)

Intian valtamerellä, Mosambikin kanaalin pohjoisosassa sijaitsevat Komorit on saarivaltio, jossa vieraili viime vuonna 24 000 henkeä.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Saarilla voi tutustua tuliperäiseen luontoon, innokkaasti puissa kiipeileviin makeihin tai uinuviin pikkukyliin.

5. Djibouti (51 000)

Afrikan sarvessa sijaitseva Djibouti on pikkuruinen saarivaltio. Yleisilme on aavikkoa, joten matkailija voi tutustua muun muassa paimentolaisten elämään. Kohteessa voi harrastaa myös sukellusta.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Ulkoasianministeriö huomauttaa, että Djiboutissa on mahdollisuus kansainväliseen terrorismiin. Eritrean vastaisella raja-alueella on vältettävä kaikkea matkustamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?