Kirkkonummella sijaitsee Suomen näyttävimpiin lukeutuva luola – näetkö sinäkin sukupuolielimen?

Högbergetin luola Kirkkonummella on herättänyt somekansan mielenkiinnon. Suomen erikoisimpiin kuuluva luola tunnetaan eroottisesta ulkomuodostaan.

Högbergetin luola Kirkkonummella on ulkomuodoltaan erikoinen.

21.8.2017 14:13

Luolan muotoa kuvaillaan sipulimaiseksi – tai vaginaaliseksi. Instagramiin ladatut kuvat osoittavat, että kyseessä ei ole pelkkä urbaani legenda.

Luola on syntynyt jääkauden aikana, jolloin sulamisvedet muovasivat kalliota. Suomen luolat -kirja kertoo tunnelin olevan seitsemän metriä pitkä. Katossa olevat aukot päästävät luonnonvaloa sisään.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Luola sijaitsee Kirkkonummella, Porkkalaan menevän Porkkalantien lähettyvillä. Luola voi olla vaikea löytää, sillä sille ei ole opasteita.

Luolan muoto on herättänyt tulkintoja, että luolaa olisi käytetty luonnonpalvontaan ja pakanallisiin sukupuoliriitteihin.

Suomen suurin luola sijaitsee Enontekiöllä

Suomen luoliin liittyy paljon tarinoita, joista osa on mytologisia. Luolissa on tarinoiden mukaan asunut poruja, hiisiä, peikkoja, maahisia tai jättiläisiä.

Luolia on käytetty myös sotapakolaisten tai rikollisten piilopaikkoina. Sotapakolaisten lisäksi niihin on hakeutunut vakoojat, tiedustelijat ja sissit. Luolat ovat toimineet myös ase- ja tarvikevarastoina.

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Rauhan aikana luolia on käytetty satunnaisesti muun muassa nuorison tapaamispaikkoina, poikien leikkipaikkoina tai metsästäjien väliaikaisina levähdyspaikkoina.

Suomen suurimmaksi luolaksi mainitaan useassa lähteessä Tolskanjärven luola eli Toskalkarsti. Enontekiöllä sijaitseva luola on reilusti yli 100 metriä pitkä, mutta koska luolan läpi virtaa pieni joki, sen mittoja ei ole pystytty tarkkaan tutkimaan.

Högbergetin luolasta kirjoitti ensimmäisenä Rantapallo.

Lähteet: 2015. Aimo Kejonen, Tuomo Kesäläinen, Sakari Kielosto, Seppo I.Lahti & Veli-Pekka Salonen: Suomen luolat, Suomen Luonnonsuojeluliitto

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?