Amerikkalaislehti hehkuttaa suomalaiskohdetta – paratiisi vain tunnin ajomatkan päästä Helsingistä

Amerikkalainen matkailujulkaisu Travel + Leisure ylistää suomalaista Fiskarsin ruukkikylää.

Fiskars sijaitsee läntisellä Uudellamaalla.

15.8.2017 16:51

Matkailulehti Travel + Leisure kertoo artikkelissaan, kuinka ruukkikylään on vuosien saatossa muodostunut eläväinen taiteilijayhteisö. Lehti kertoo, että kylä, joka on aivan toisesta todellisuudesta kuin Helsinki, sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista. Tosiasiassa matkaan voi mennä hieman enemmän, mutta aivan oma maailmansa Fiskars todella on.

Fiskars on taiteilijoiden suosiossa pitkälti Fiskars-yhtiön entisen kiinteistötoiminnan johtajan ja konsernin varatoimitusjohtaja Ingmar Lindbergin vuoksi, joka alkoi houkutella taiteilijoita paikalle 1990-luvun alussa.

Halvoilla vuokrilla taiteilijoita houkutellut Lindberg sai monet kiinnostumaan pienestä kylästä, mutta ketä tahansa Fiskarsiin ei huolittu, verkkojulkaisu mainitsee.

Kylään muuttaneilta taiteilijoilta vaadittiin hakulomakkeen täyttämistä. Siinä tuli kuvailla, minkälaista taidetta teki ja pystyikö sillä elättämään itsensä.

Jos hakija ei ollut tarpeeksi hyvä, muuttoaikeille ei näytetty vihreää valoa, Lindberg paljastaa amerikkalaislehdelle.

Putiikkeja ja kahviloita

Suomessa vieraillut amerikkalaistoimittaja ylistää Fiskarsin charmia. Maalaiskylästä tekevät erityisen etenkin vanhat puutalot, heleä järvi ja tammea, vaahteraa ja koivua täynnä oleva metsä.

Pääkadulla voi pistäytyä johonkin kylän putiikeista tai kahviloista, toimittaja kertoo. Joillakin niistä on hassu nimi, kuten vanhasta pesutuvasta inspiraationsa saaneella ravintolalla, Laundry Fiskars Café Barilla.

Ei ole mikään ihme, että Fiskarsiin muutosta haaveilevia on yhä paljon. Myytäviä tai vuokrattavia kohteita ei kuitenkaan ole tarjolla, Travel + Leisure kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?