10 upeaa luontokohdetta, joiden maisemat vetävät mykäksi

Haaveiletko vesiputouksista, jylhistä vuorista ja jäätiköistä? Pohjois-Amerikassa voit kokea ne kaikki.

Hamilton Pool Texasissa on Yhdysvaltojen kaunein luonnon uima-allas.

Popsugar-sivusto esittelee tärpit luontomatkaa suunnittelevalle:

1. Grand Canyon, Arizona

Arizonan ykkösnähtävyys Grand Canyon on 446 kilometrin pituinen ja parhaimmillaan lähes 30 kilometrin levyinen. Kansallispuistoon voi tutustua esimerkiksi patikoimalla, koskea laskemalla tai ilmasta käsin lentokoneella tai helikopterilla.

2. Red Rock Country, Utah

Utahissa sijaitseva Red Rock Country tunnetaan upeista punaisista hiekkakivistään. Samalla matkalla voit tutustua viiteen upeaan kansallispuistoon: Zioniin, Bryce Canyoniin, Archesiin, Canyonlandsiin, ja Capitol Reefiin.

3. Denali, Alaska

Pohjois-Amerikan korkein huippu löytyy Denalin vuorelta, Alaskasta. Kohde tunnettiin aiemmin nimellä Mount McKinley.

4. Yosemiten laakso, Kalifornia

Sierra Nevadan vuorten länsipuolella sijaitsevaa Yosemiten kansallispuistoa ei kannata jättää Kalifornian reissulla väliin. Sen keskellä sijaitsevassa laaksossa voit ihailla Yosemite Falls -vesiputousta tai Half Dome ja El Capitan -vuorenhuippuja.

5. Kuolemanlaakso, Kalifornia

Kuolemanlaakso on 225 kilometriä pitkä kuiva aavikkolaakso. Nimi tulee siitä, että vuoret eivät päästä sateisia myrskyjä laaksoon.

6. Redwoodin kansallispuisto, Kalifornia

Maailman korkeimmat puut sijaitsevat Kalifornian Redwoodin kansallispuistossa. Punapuumetsäinen puisto on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1980.

7. Yellowstonen kansallispuisto, Wyoming

Oletko haaveillut kuumista lähteistä ja muta-altaista? Lähde Yellowstonen kansallispuistoon. Kyseessä on yksi Yhdysvaltojen suosituimmista road trip -kohteista.

8. Black Hills

Etelä-Dakotan ja Wyomingin rajalla sijaitseva Black Hills on vuoristo, joka tunnetaan Yhdysvaltojen vanhimpina vuorimuodostelmina. Ne muodostuivat 2,5 miljardia vuotta sitten.

Nykyään alue on patikoijien suosiossa.

9. Hamilton Pool, Texas

Texasissa sijaitseva luonnon oma uima-allas Hamilton Pool on sykähdyttävä näky. Allas muotoutui, kun maanalainen joki romahti eroosion takia tuhansia vuosia sitten. Luonnon uima-altaassa voi uida, mutta turistin on varauduttava jonoihin.

10. Mendenhallin jäätikkö, Alaska

Alaskassa sijaitsevalla Mendenhallin jäätiköllä voit vierailla jääluolassa, jossa tunnet olevasi kuin sadussa. Jäänalaiset luolat ovat muovautuneet, kun virtaava vesi on kuluttanut jääpeitettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?