Maailman kaunein saari lumoaa upeudellaan – erikoisuutena huikaiseva maanalainen joki

Palawanin saari Filippiineillä on jälleen valittu maailman kauneimmaksi saareksi. Saaren erikoisuus on maanalainen joki, joka virtaa luolan sisällä.

Veneretki Palawanin saaren liepeillä on turistien suosiossa.

Palawanin kauneus on tunnettu jo pitkään, mutta ennen kuin saarelle saatiin toimivat liikenneyhteydet, sitä pidettiin kaukaisena paratiisina. 1970-luvulla tutkimusmatkailija Jacques Cousteau nimesi saaren kauneimmaksi paikaksi, jossa on koskaan käynyt.

Palawan tunnetaan kristallinkirkkaasta vedestä ja upeista maisemista.

Sittemmin Palawania ovat ylistäneet muutkin. Vuonna 1999 saari näkyi James Bond -elokuvassa Kun maailma ei riitä ja vuonna 2015 Suomen oma tutkimusmatkailija Riku Rantala hehkutti kirjoituksessaan Palawanin koskemattomia viidakkoja.

Maanalainen joki on ylpeydenaihe

Maailman kauneimpien saarten listalle saari on valittu peräti kolme kertaa, vuosina 2013, 2016 ja nyt uudelleen tänä vuonna. Maineikkaan matkailulehden Travel + Leisuren lukijoiden valinta ei mene vikaan, sillä saari on kaunis kuin postikortti.

Pitkulaisen muotoinen saari on 450 kilometriä pitkä ja 50 kilometriä leveä ja se tunnetaan kristallinkirkkaasta vedestä ja luodoistaan, joita on Palawanilla peräti 1800.

Puerto Princesan maanalainen joki on valittu maailman seitsemän uuden ihmeen joukkoon.

Joki virtaa kahdeksan kilometrin matkan.

Saarella sijaitsee myös palawanilaisten suuri ylpeydenaihe, Puerto Princesan maanalainen joki, joka on valittu maailman seitsemän uuden ihmeen joukkoon. Joki virtaa kahdeksan kilometrin matkan luolan sisällä.

TOP 5 – maailman kauneimmat saaret Travel + Leisuren lukijoiden mukaan:

1. Palawan, Filippiinit

2. Hilton Head, Pohjois-Carolina, USA

3. Boracay, Filippiinit

4. Galápagossaaret, Ecuador

5. Santorini, Kreikka

Lähteet: Travel + Leisure, Daily Mail

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?