Juopottelu ulkona, 700 € – Kroatian suosikkikohteessa voi nyt saada isot sakot pienestäkin törttöilystä

Bilesaarena tunnetulla Hvarin saarella Kroatiassa huonosti käyttäytyviä turisteja rankaistaan tuntuvien sakkojen avulla.

11.7.2017 14:55

Erityisesti nuorten juhlijoiden keskuudessa tunnettu Hvarin saari Kroatiassa on täyttynyt huonosti käyttäytyvistä turisteista. Juopottelevat, ilman paitaa julkisilla paikoilla kävelevät ja nukkuvat matkailijat ovat saarella tuttu näky.

Paikallisten mitta alkaa olla täysi. Vasta valitun pormestari Rikardo Novakin pyynnöstä kaupungille on aseteltu kylttejä, joissa turisteja varoitetaan mahdollisista sakoista.

Tällaisilla varoituskylteillä turisteja opastetaan käyttäytymään hyvin. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Huonokäytöksisiä matkailijoita sakotetaan tuntuvasti. Julkisesta juopottelusta, syömisestä ja nukkumisesta sakotetaan 700 eurolla, uima-asussa kaupungilla kulkevia 600 eurolla ja ilman paitaa julkisilla paikoilla käveleviä 500 eurolla.

Sakoilla halutaan varmistaa, että saaren maine laadukkaana kulttuuri- ja historiakohteena palautuu.

– Nuoret turistit ovat tervetulleita tänne, mutta heidän täytyy oppia käyttäytymään, Novak kommentoi kesäkuussa paikalliselle medialle.

Kroatiasta on viime vuosina tullut erittäin suosittu matkakohde myös suomalaisten keskuudessa. Viime vuonna matkailijoita kävi maassa lähes 16 miljoonaa. Kroatian väkiluku on 4,2 miljoonaa.

Turistien aiheuttamista ongelmista Kroatiassa on uutisoitu jo aiemmin. Alkuvuodesta Ilta-Sanomat kertoi, että turistitulvien pelätään vahingoittavan arvokasta kaupunkikuvaa Dubrovnikin vanhassakaupungissa.

Siksi vanhankaupungin viidelle sisäänkäynnille on asetettu turvakamerat, jotka laskevat, kuinka paljon ihmisiä porteista astuu päivän aikana sisään.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähteet: The Guardian, croatiaweek.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?