Nyt se on selvitetty! Tämä on oikea määrä vaatteita mukaan viikon lomalle - Matkat - Ilta-Sanomat

Nyt se on selvitetty! Tämä on oikea määrä vaatteita mukaan viikon lomalle

Viikon lomamatkalle riittää mukaan kohtuullisen pieni määrä vaatteita. Näillä ohjeilla vältät ylipakkaamisen.

Kukapa ei olisi pakannut lomalleen joskus liikaa mukaan? Viikon lomalla pärjää yllättävän vähällä.

29.6.2017 19:33

Kukapa ei olisi joskus huomannut lomaviikon jälkeen, että matkakohteessa tuli käytettyä paria hassua vaatekappaletta. Ylipakkaaminen on siis turhaa.

The New York Times kertoo artikkelissaan, kuinka pakata oikeaoppisesti ja matkustaa kevyemmin. Kerromme vinkeistä tärkeimmät. Loput vinkit voit lukea täältä.

1. Älä ota mukaan liian isoa laukkua

Mitä isompi matkalaukku, sitä enemmän pakkaat mukaan matkalle.

Kaukomatkallekin voi lähteä pelkän käsimatkatavaran kanssa. Tarkista käsimatkatavaroiden sallittu koko lentoyhtiöstäsi, sillä koot vaihtelevat lentoyhtiöittäin.

Lue täältä lisää vinkkejä siitä, miten valita matkalaukku matkalle mukaan!

2. Mieti kaksi kertaa mitä pakkaat

Mieti tarkoin, tarvitsetko kyseistä tavaraa matkasi aikana. Hankkiudu eroon kaikista esineistä, jotka otat mukaan vain varmuuden vuoksi. Jos jotakin unohtuu, melkein kaiken voi ostaa paikan päältä.

3. Laske vaatteiden lukumäärä

Kokeile hyväksi havaittua tekniikkaa. Viikon matkalle riittää viisi paria sukkia, neljä puseroa, kolme alaosaa kuten hameita tai housuja, kaksi paria kenkiä ja yksi hattu. Listaa voi toki muunnella omien tarpeiden mukaan.

4. Käytä jokainen kolo hyödyksi

Rullaatpa tai viikkaatpa vaatteesi, käytä laukustasi jokainen sentti hyväksesi. Käytä kolot hyväksesi. Tunge vaatekappaleita esimerkiksi kenkiisi. Näin saat mukaan pienemmän matkalaukun.

5. Jätä lasten tarvikkeet kotiin

Älä pakkaa mukaan lasten kaikkia tarvikkeita, kuten lastenistuimia, sillä saat ne mitä luultavimmin lainaksi hotellilta. Ylimääräinen vaatekerta voi sen sijaan olla tarpeen, mikäli lapsesi sotkee niihin ruokaa matkan aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?