Malla ja Mikko myivät omaisuutensa, jättivät työnsä ja lähtivät maailmalle ilman paluulippua: ”Ura ja raha eivät kiinnosta”

Malla Murtomäki on seikkailijaluonne, jota paikoilleen asettuminen ahdistaa. Jatkossa reissunaisen juttuja saa lukea Ilta-Sanomien verkkosivuilta.

Malla Murtomäki, 31 ja Mikko Huisko, 28, lähtivät matkalle ilman paluulippua. Parin seikkailuista saa jatkossa lukea Ilta-Sanomien verkkosivuilta.

16.6.2017 11:59

”Kolmekymppisenä moni löytää itsensä täysin uudesta tilanteesta. Yhtäkkiä, ehkä ensimmäistä kertaa elämässä, ei olekaan enää matkalla kohti jotakin tuntematonta ja jännittävää. Edessä on töitä, uran rakentamista, ehkä perheen perustamista ja arkea. Joillekin se on unelma. Arki, pysyvyys, koti, turvallisuuden tunne.

Mutta sitten olemme me, joita aloilleen asettuminen ahdistaa.”

Näin kirjoittaa Huima-blogissaan helsinkiläinen Malla Murtomäki, 31. Nainen on lähtenyt miehensä Mikko Huiskon, 28, kanssa matkalle, ilman paluulippua. Teiniaikoina katsotut Madventures-jaksot, aiemmat matkakokemukset ja utelias mieli saivat pariskunnan tekemään päätöksen irtiotosta.

– Olen aina kuulunut siihen porukkaan, joka tykkää muutoksista ja lähtemisestä. Silti heittäytyminen tyhjän päälle jännittää, Malla kertoo.

Ilman uhrauksia pari ei matkalle päässyt. Toimittajana työskentelevä Malla joutui irtisanoutumaan vakityöstään, ja matkakassaa kartuttaakseen pariskunta luopui sekä asunnostaan että suuresta osasta omaisuuttaan.

Palkintona oli matka, joka tulee kulkemaan ympäri Aasiaa ja Oseaniaa. Ilta-Sanomien lukijat saavat jatkossa lukea Mallan matkajuttuja, jotka vievät lukijan esimerkiksi Thaimaan hiljaisille rannoille tai suurkaupungin sykkeeseen Malesiaan. Juttuja höystävät Mikon ottamat kuvat.

Malla opettelee rauhoittumista

Kolmekymppiselle pariskunnalle matka ilman paluulippua on osa elämänkatsomusta, jossa materian haaliminen ei kiinnosta ja turvallisen arjen sijaan haetaan elämyksiä.

– Asioiden pyöriminen rahan ympärillä ja uran tekeminen ei tunnu omalta jutulta. Haluamme ottaa selvää, millä muilla tavoin voi elää, kuin käymällä toimistotöissä viisi päivää viikossa, Malla kuvailee.

Hektisestä arjesta pariskunnalla riittää kyllä kokemusta. Sitä tällä matkalla lähdetään pakoon.

– Matkan ensisijainen tarkoitus on rauhoittuminen ja perspektiivin löytäminen elämään, Mikko kertoo.

Malla sen sijaan toivoo, että matka nimenomaan opettaisi hänelle rauhoittumisen taidon. Tämä nainen ei nimittäin ole ollenkaan sitä sorttia, joka pystyisi makoilemaan riippukeinussa koko päivän.

Mallan matkajuttuja voit lukea jatkossa Ilta-Sanomien Matkat-sivuilta kerran kuukaudessa. Ensimmäisessä jutussa esitellään Thaimaan kaunein ranta, jonne turistit eivät ole vielä löytäneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?