Matkat

Koeajoimme Särkänniemen uuden, hurjan vuoristoradan – kuvat ja video sadan kilometrin tuntinopeudesta

Julkaistu: , Päivitetty:

Vuoristorata
Tampereen Särkänniemen huvipuiston kesän 2017 uutuus on lyhyt, mutta sitäkin räjähtävämpi elämys.
Näsinneulan näkötornin kupeeseen kevään mittaan noussut rakennelma näet paiskaa matkustajansa jopa 100 kilometrin nopeuteen.

Katso yllä olevalta videolta, miten hurjan kyydin Hype tarjoaa.

Hype-vuoristoradalla on korkeutta 46 metriä ja nopeus yltää huikeimmillaan sataan kilometriin tunnissa. Rata on myös niin sanotusti kolmesti laukaistava, eli vaunut ammutaan ensin eteenpäin, sitten taaksepäin ja vielä kertaalleen eteenpäin, jolloin matkalaiset nousevat aivan radan ylimmälle tasolle – ja roikkuvat ja kieppuvat tyhjän päällä vaaka- ja pystykierteillä höystettynä.


Vauhdin, korkeuden ja kieppumisen jännitystä lisää sekin, ettei vaunuissa ole lainkaan perinteisiä olkapään yli tai ylävartalon päälle laskeutuvia turvakaaria. Vaunuissa ollaan kiinni lanteiden päälle asettuvilla turvakaarilla, mikä jättää ylävartalon ja kädet täysin vapaiksi ajon aikana.


Hype on nyt avautunut myös yleisölle, ja sen avajaisia juhlitaan sunnuntaina 18. kesäkuuta Robinin tähdittämällä konsertilla, joka alkaa kello 18. Hypen avajaisiin on ilmainen sisäänpääsy kello 13.00 -15.00 välisenä aikana.


Jutussa mainittua avajaisjuhlakohtaa on korjattu 16.6.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt