Tiesitkö, mistä Silja Linen ikimuistoinen tunnari on peräisin? - Matkat - Ilta-Sanomat

Tiesitkö, mistä Silja Linen ikimuistoinen tunnari on peräisin?

Julkaistu: 19.5.2017 14:29

Kaikki osaavat yhdistää tutun tunnusmelodian Silja Lineen, joka juhlii 60-vuotissynttäreitään lauantaina 20. toukokuuta. Mutta olisitko tiennyt kappaleen historian?

Silja Linen tunnusmusiikki on ranskalaisen elokuvasäveltäjä Francis Lain sävellys Un homme et une femme (suomeksi Mies ja nainen). Melodia on peräisin Claude Lelouchin ohjaamasta samannimisestä maineikkaasta ranskalaiselokuvasta (1966).

Valkeat laivat -bloggaaja Sami Koski kertoo melodian olleen käytössä mainoksissa 1970-luvulta lähtien.

– 1970-luvun alussa oli tavallisempaa, että mainokseen sävellettiin musiikki varta vasten. Yhdessä Ritva Helismaan työryhmän kanssa päädyttiin kuitenkin siihen tulokseen, että juuri tämä Mies ja nainen -sävelmä sopisi Silja Linelle hyvin. Emme vielä silloin oivaltaneet millainen kultakimpale ja hitti meillä oli käsissämme, mainonnasta vastannut Erkki Yrjölä on muistellut.

Yrjölän mukaan kappale oli raikas tuulahdus suoraan Euroopan sydämestä. Se toi mainokseen haluttua lisäväriä. Un homme et une femmen täydet käyttöoikeudet ostettiin Mies ja nainen -elokuvan levitysyhtiöltä.

Laiva-asiantuntija Kosken mukaan kappale valittiin myös siksi, että sen hinta oli edullinen. Lue lisää Valkeat laivat -blogista täältä!

Tiesitkö, että muuten historiansa aikana Silja on kuljettanut 138 620 249 matkustajaa, 10 056 589 henkilöautoa ja 3 871 627 rahtiyksikköä? Hyppää aikamatkalle 60 vuotta juhlivan Silja Linen historiaan yllä olevalta videolta!

Kommentoi alle, millaisia ikimuistoisia risteilyjä olet kokenut! Onko matkoillasi tapahtunut mitään mullistavaa, hauskaa, outoa, mielenkiintoista tai romanttista?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?